|
|
|
|
|
|
|
Jiří_Hrubý
Neverifikovaný uživatel @7

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 25.10.2023, 19:22 » |
|
Nákupu v e.shopech bych neříklal až tak moc velká výhoda pro zákazníka. Stane-li se a zákazník přijde se "skvělým" nákupem přez internet, odpovím, že může být, ale v takovém případě nenesu jakoukoliv záruku za materiál a v případě nákupu no-name komponent odmítám i jejich montáž(nemusím dělat všechno)
Proto jsem naznačil že zákazník ví, co chce. Dejme tomu oblíbené tango stojí v eshopu i hobbymarketu míň, než ve VO a je to identický výrobek. Jinak nebojte, zkušenost s vyzbrojením rozvaděče kanluxem z eshopu mám a za idiota jsem byl taky já, jednalo se o dobrý známý, kterým jsem chtěl pomoct a nechal je nakoupit co nejlevnější materiál, což je něco jiného, než koupit identický materiál za lepší cenu než v rozpočtu, kde bych při 15% DPH očekával alespoň cenu blízkou třeba tomu hobbymarketu.
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 25.10.2023, 20:19 » |
|
Mám v paměti koupi Tanga v jednom hobby marketu. Šlo o nějakou kopii přístrojů ABB a kvalita byla zoufalá. Zásuvky se stávaly nebezpečnými, protože jim upadávaly kolíky. Naštěstí to šlo reklamovat. NEdovedu si ale představit tu pakárnu v případě e-shopu.
Asi je důležité si uvědomit, že cenový rozdíl může dělat právě ta služba na VO, kdy mají potřebné skladem, bezproblémově fungují reklamace i dnes čím dál tím lépe i další podpora. VO dokonce zavážejí objednaný materiál přímo na stavbu, pronajímají na stavby "sklad" a podobně. DOkonce mohu nepoškozené zboží (přebytky) vrátit zpět do VO. Pokud si to chce zákazník koupit někde co nejlevněji a sám, ať si to koupí. Ale pokud nejde o mého zákazníka, nedostane takovou službu kdy bych mu pomáhal najít nejlevnějšího dodavatele. K tomu slouží internet a vyhledávače, ne elektrikář. Přijde mi to zvláštní až humorné.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 26.10.2023, 00:45 » |
|
Pokud si někdo koupí nejlevnější materiál z levného, tak ať si ho také namontuje sám. Ať se vyvzteká se zásuvkami ve kterých nedrží vodiče, s vypínači u kterých drhnou klapky, jističi co nejdou zapnout pokud se k nim připojí silnější vodič ... Také si bude muset dělat záruční opravy sám.
Přesně jak píše kol. Hrubý, je zásadní rozdíl mezi kvalitním zbožím nakoupeným za lepší cenu a smetím za nereálnou, podbízivou cenu. Takové legrace se ze zásady nezúčastňuji, na to dělat někomu šaška na zavolání už jsem moc starý.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 26.10.2023, 07:57 » |
|
Pokud si někdo koupí nejlevnější materiál z levného, tak ať si ho také namontuje sám. Toto razím i já!! Už se mě asi 3x stalo, že si majitel koupil levné zásuvky, vypínače.. Jenže měli podložku z PVC /místo plechové jako třeba u TANGA/ a to se nedalo utáhnout na obkladech. Pořád to tancovalo a podobně, kontakty plech 0,000 nic v zásuvkách! Otočil jsem se a šel odtud pryč.
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 26.10.2023, 08:05 » |
|
Pokud si někdo koupí nejlevnější materiál z levného, tak ať si ho také namontuje sám. Ať se vyvzteká se zásuvkami ve kterých nedrží vodiče, s vypínači u kterých drhnou klapky, jističi co nejdou zapnout pokud se k nim připojí silnější vodič ... Také si bude muset dělat záruční opravy sám.
Přesně jak píše kol. Hrubý, je zásadní rozdíl mezi kvalitním zbožím nakoupeným za lepší cenu a smetím za nereálnou, podbízivou cenu. Takové legrace se ze zásady nezúčastňuji, na to dělat někomu šaška na zavolání už jsem moc starý.
Otázka zní, kde koupit nejlevněji konkrétní řadu, v tomto případě Tango?
|
|
|
|
|