Petr Zvírek
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #18 kdy: 06.09.2015, 12:34 » |
|
|
|
|
|
PetrBaned
Neverifikovaný uživatel @2
|
|
« Odpověď #19 kdy: 06.09.2015, 13:06 » |
|
no ty informace u prodejce jsou hodně zavádějíci :-) u světla je napsáno že se nedá stmívat (ale asi je to bráno tak že to nemá modul) ale je žárovkové, tak že se samozřejmě dá. Ten stmívač je podle mne šíleně drahý a taky v jednom poisu se uvádí že k němu nejdou přidat tlačítka ale v popisu zase píšou že jo. Já jsem jednou toto dělal na zářivky ale již si nepamatuji ty obvládací prvky. Rozhodně vám stačí ten jeden "aktivní" prvek a potom se jen přidá obyčejné tlačítko. Určitě se tu najde někdo kdo to zná a nebo kde to hledat. Ale podle mne je ten stmívač pro Vaše potřeby zbytečně drahý.
|
|
|
|
|
|
Petr Zvírek
|
|
« Odpověď #21 kdy: 06.09.2015, 20:10 » |
|
Dobře a ten modul od elko dám pod každý z těch 2 spínačů, nebo jen k jednomu ?
|
|
|
|
|
PetrBaned
Neverifikovaný uživatel @2
|
|
« Odpověď #23 kdy: 06.09.2015, 22:17 » |
|
Dobře a ten modul od elko dám pod každý z těch 2 spínačů, nebo jen k jednomu ?
modul jen jeden a dvě tlačítka
|
|
|
|
|
Petr Zvírek
|
|
« Odpověď #25 kdy: 07.09.2015, 19:21 » |
|
JJ, já to nikam samozřejmě dávat nebudu, to bude elektrikář. Sice si mohu zkontrolovat kolik jakých vypínačů je na faktuře, jenže chlapci penízky nevydělávají cenou zboží, ale za práci, a tam už to těžko ovlivním ( montáž vypínače 130 Kč, datové zásuvky 215 Kč . . .bez Dph ), nepoznám, jestli to je adekvátní cena.
|
|
|
|
|
|
|
Vít Rotrekl
|
|
« Odpověď #29 kdy: 12.09.2015, 09:37 » |
|
Ceny dělá ve firmě brácha, takže nevím kolik počítá za montáž vypínače, ale když si do té montáže napočítáš, odizolování vodičů, prozvonění, zapojení, usazení, přesun po domu, nějakou dopravu na materiál atp. tak aby montér mohl dostat řekněme kolem 200-250Kč (v hrubým), tak musí udělat tak 500Kč za hoďku, takže to bude vycházet +- na 100Kč za montáž vypínače a musí jich zapojit tak 5 za hodinu. Když bude osazovat samý jedničky vypínače, tak jich udělá víc, když to bude nějaká kombinace 6-7-7-6, k tomu ještě nějaký 5, 1 atd. tak si myslím že je to celkem reálná cena.
|
Mírně pokročilý RT
|
|
|
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #33 kdy: 12.09.2015, 12:02 » |
|
Já bych tady viděl jeden důležitý rozdíl: - pokud bude mít na stavbě "desítky" krabiček, ze kterých budou trčet konce kabelů, to se to jede, jeden vypínač za druhým, jedna zasuvka za druhou... Jedna cesta a spousta osazených strojků - horší je, když bude problém se světlem ovládaným z několika míst. Nejprve je třeba zjistit který vypínač to dělá, pak je třeba jej vyměnit, to může být spojeno a nějakými drobnými pracemi při začištění zdi, pak může být problém s přívodními vodiči, může se něco upravovat, vkládat Wagovku, nastavovat některý z vodičů... To není o pár minutách... K tomu něco za cestu...
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Josef99a
|
|
« Odpověď #34 kdy: 12.09.2015, 12:37 » |
|
Přečetl jsem si celé vlákno, včetně toho, jak je elektrikář neschopný. Nikde jsem se ale nedočetl, zda zmiňovaný pracuje podle elektroprojekt u. To je potom těžké, když se šetří. Součástí takového projektu by měla být i úplná a přesná specifikace materiálu včetně počtu vodičů, krabic, umístění atd. Pak by dotyčný nakoupil materiál, namontoval a zapojil. Nedělejte z elektrikáře projektanta. To by si potom projektanti mohli jít zapojovat to, co sami vyprojektovali . Divím se, že se o tomto tady dosud nikdo nezmínil, přestože jak jsem si tak pročítal příspěvky, tak je tady řada projektantů. Samozřejmě, že základní typy spínačů by měl každý elektrikář umět zapojit, i s tímto by si poradil, pokud byste po něm nechtěl ovládání 2 sekcí.
|
|
|
|
|