|
|
|
|
Lukáš Rotrekl

|
 |
« Odpověď #3 kdy: 11.11.2018, 16:13 » |
|
Nelze. Kolébkový spínač s řazením 2? To má střední polohu, kde není zapnuto nic?
Vysvětli mě ten dotaz.
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 11.11.2018, 17:38 » |
|
Lze dva kolébkové spínače řazení 2 zapojit jako schodišťák? Prostě ovládání světla že dvou míst?
Ano, ze dvou jeden uděláte, jen se budou muset klapky ovládat stejně.
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 11.11.2018, 18:28 » |
|
Ano, ze dvou jeden uděláte, jen se budou muset klapky ovládat stejně.
To jo, jeden strojek ale musí být vzhůru nohama a klapky slepené dohromady. Pak ale stačí dvě jedničky. Odpověď tazateli: pokud jsem správně pochopil dotaz, tak ne, nejde to.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 11.11.2018, 21:56 » |
|
... Vysvětli mě ten dotaz.
Slibuju, že už nebudu pít... A nebo když bude nějaká akce jako pouť, nebudu se hrnout do odpovědí na odborném fóru...  Jaké bylo řazení u vypínače, kterému se také říkalo "hotelový"? Byl otočný, měl 4 polohy, vždy šlo rozsvítit jedno světlo nebo druhé, obě současně ne, a mezi tím byly polohy vypnuto
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
Lukáš Rotrekl

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 11.11.2018, 22:49 » |
|
Jaké bylo řazení u vypínače, kterému se také říkalo "hotelový"? Byl otočný, měl 4 polohy, vždy šlo rozsvítit jedno světlo nebo druhé, obě současně ne, a mezi tím byly polohy vypnuto
To bylo řazení 4. Jsem na to čuměl jak tele na nový vrata, když jsem doučoval expotenciálníh o šváru na reparát maturity....  Dneska bych jej nahradil 1+1 s mechanickým blokováním.
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 12.11.2018, 07:38 » |
|
... a pokud byste trval na použití vašich vypínačů, rozpracoval jsem pro vás návrhy kolegů. Ovšem budete potřebovat ještě další dva vypínače 2 přístrojové krabičky (raději hlubší), nějaké to dílenské vybavení a hlavně chuť do práce.
Ááááááá, perfektní semínko bastl fóra. Myslím, že takové návody patří opravu na jiné fórum!
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|