Pavel B
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 19.06.2014, 22:11 » |
|
Jak mám zapojit nový potrubní ventilátor, aby se zapínal nezávisle - tedy jak vypínačem z koupelny, tak vypínačem z WC? V nákresu je stávající situace. Co s čím mám propojit?
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 20.06.2014, 05:56 » |
|
Komu není jasné zapojení 2 "schodišťáků" a nechápe, že se takové zapojení dá použít nejen pro "žárovku", ale i pro jiný spotřebič, raději by si měl pozvat odborníka...
 Dáseto i jinými způsoby dle stavu instalace...re lém,bezdrátem ...atd..atd... . 
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
|
|
Petr M
Neverifikovaný uživatel @6

|
 |
« Odpověď #5 kdy: 20.06.2014, 07:58 » |
|
Jak mám zapojit nový potrubní ventilátor, aby se zapínal nezávisle - tedy jak vypínačem z koupelny, tak vypínačem z WC? V nákresu je stávající situace. Co s čím mám propojit?
To je jednoduchý, dohodnutou finanční částku s fakturou od elektrikáře. Podle dotazu soudím, že nemáte dostatečnou kvalifikaci a neuvědomujete si, že elektrika může i zabíjet nebo zapalovat  Zvlášť v koupelně, kde jsou díky vlkhku vyšší bezpečnostní požadavky, by vám měly lepit půlky.
|
Jsem programátor jednočipů, zaměřený na automatizaci. Se zájmem o silnoproud od pěti let, maturitou elektro a papírama na to, abych mohl svůj výtvor legálně otestovat pod napětím do 1kV...
|
|
|
Pavel B
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 20.06.2014, 15:27 » |
|
Jestli správně chápu dotaz, jedná se o nezávislé ovládání 2 okruhů a jednoho závislého (světlo 1, světlo 2 a ventilátor) viděl bych to na několik řešení, asi se stejně nevyhnete sekání. Řešení 1 použití vypínačů 6+6 v každé místnosti s tím že druhá klapka by ovládala ventilátor a nebo použití dvou relé (časových nebo normálních) zapojených do každého s okruhů světel.
Se svetelnym okruhem to neni vubec propojeno. Svetla v koupelne a na wc maji sve vypinace na chodbe. Jde mi o to, ze chci mit spojene odvetravani zachodu i koupleny na jeden ventilator, co bude umisten v sachte za zachodem, ale ovladat ho chci nezavisle. Na wc zustava puvodni vypinac a do koupelny chci nainstalovat ten druhy vypinac, ale nevim, jak to propojit. Schema "schodistaku" jsem si nasel a funkci chapu, ale nedokazu to zakomponovat do mych podminek, nejak mi tam ty draty nevychazi...
|
|
|
|
|
Miroš Jan
OSVČ - živnostník

telefon +420 604791991
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 20.06.2014, 18:09 » |
|
Se svetelnym okruhem to neni vubec propojeno. Svetla v koupelne a na wc maji sve vypinace na chodbe. Jde mi o to, ze chci mit spojene odvetravani zachodu i koupleny na jeden ventilator, co bude umisten v sachte za zachodem, ale ovladat ho chci nezavisle. Na wc zustava puvodni vypinac a do koupelny chci nainstalovat ten druhy vypinac, ale nevim, jak to propojit. Schema "schodistaku" jsem si nasel a funkci chapu, ale nedokazu to zakomponovat do mych podminek, nejak mi tam ty draty nevychazi...
Nejspíš tam ty dráty chybí.
|
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace
|
|
|
David Hruda

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 20.06.2014, 19:07 » |
|
Proč šestky? K čemu by byla možnost zapnout ventilátor na WC a v koupelně ho vypnout? Dvě tlačítka a ventilátor s do během, to je oč tu běží....
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 20.06.2014, 20:00 » |
|
Proč šestky? K čemu by byla možnost zapnout ventilátor na WC a v koupelně ho vypnout? Dvě tlačítka a ventilátor s do během, to je oč tu běží....
Protože to tak je namalované na obrázku v prvním příspěvku... Jen tam mezi vypínači umět natáhnout kabel se šedým, černým a hnědým vodičem a vědět jak to zapojit... Samozřejmě tlačítka a časovač je dobrý nápad, automatické spuštění ventilátoru při rozsvícení a doběh po zhasnutí je také zajímavá myšlenka...
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Pavel B
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 20.06.2014, 23:32 » |
|
Konečně někdo pochopil, co chci (i když o doběhu jsem zatím neuvažoval)...Se světelným okruhem to spojené mít nechci. A teď k meritu, propojil by mi někdo prosím v obrázku, co jsem nahoře vložil, dráty tak, aby to bylo OK??  .
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 21.06.2014, 09:47 » |
|
Návrh ceny: 500,-Kč Zašlete mi objednávku a já vám to propojím.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
|