Jan Nivák
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 10.12.2011, 11:56 » |
|
Máme na chodbě zapojení 6+7+6. Na vypínače č.6 vím jak ji připojit ale nejsem si jistej kam ji připojit na č.7. Jsou tam 2 vstupy a 2 výstupy a já potřebuju tu led diodu zapojit tak aby svítila když se shasne světlo, poradíte mi?
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 10.12.2011, 12:26 » |
|
A to se ptáte na to jak to ubastlit, nebo máte strojek od ABB a nevíte do jakých kontaktů na zadní straně strojku zastrčit modul doutnavky? Přímo na strojku je to jasně nakreslené.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Jan Nivák
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 10.12.2011, 12:39 » |
|
ten 1. způsob
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 10.12.2011, 12:45 » |
|
Tak ji vražte mezi odvodní dráty z vypínače.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Jan Nivák
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 10.12.2011, 12:48 » |
|
Díky za odpověď
|
|
|
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 11.12.2011, 15:18 » |
|
Nebo klidně i mezi přívodní, jen musí být elektricky z jedné "strany"... Když si to nakreslíte, pochopíte. Pokud ne, tak se v tom nešťourejte... .
Asi jsem natvrdlej, ale mě to ani při zapojení mezi přívodní ani mezi odvodní vodiče nevychází.
|
|
|
|
|
Ižák Ctibor

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 11.12.2011, 17:54 » |
|
Ak som správne pochopil otázku , ledka má svietiť pri vypnutom svietidle na vypínači č, 7. Toto riešenie by zaujímalo aj mńa, nakoľko sa mi zdá, že bez nejakých prídavných vodičov, alebo elektroniky je to nemožné!  Ak poznáte v tomto prípade riešenie, s tým, že v tom vypínači budu len pôvodné 4 vodiče, veľmi rád si to pozriem. " Podotýkam, kontrolka má svietiť len pri vynutom svetle. " 
|
Najkrajší pocit je hrejivý pocit pri srdci z dobre vykonanej práce.
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 11.12.2011, 18:12 » |
|
Možná vám schází N, ale to dostáváte přes svítidlo
... a až do toho svítidla dáte něco jiného, než klasickou Járovku, přijdete sem znovu s dotazem, proč ona trvale bliká či prosvěcuje  P.S. kol. Rotrekl byl rychlejší
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
|
Jan Nivák
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 11.12.2011, 19:58 » |
|
Místo doutnavky jsem použil polovodičovou LED doidu s rezistorem M1=100 000ohmů. Do vypínače jsem vyvrtal díru o průměru diody (v mém případě 5mm) do které jsem pak diodu usadil. Připojil jsem ji na vývody z vypínače č.7 a vše funguje, dioda problikává ale lidské oko to nevidí jen ted řešim jak odlehčit zátěž toho odporu, napadlo mě místo jednoho odporu m1 připojit 2x50 000ohmů a stím by se rezistory nehřály ale to nemám potvrzený
|
|
|
|
|
Jan Nivák
|
 |
« Odpověď #17 kdy: 11.12.2011, 20:27 » |
|
To napětí mě napadlo srážet 2 odporama a dioda propouští napětí jenom v propustnym směru takže srážim nákejch 110v rezistorem
|
|
|
|