Ježíšek
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 23.02.2011, 21:01 » |
|
Mám bojler na ohřev vody, a nechal jsem si zapojit HDO. Když jsem koukal na časy spínání, tak jsem trochu zklamaný. Od Po-Pá mám největší část (5 hod.) NT v noci, a přes den jen 3 hod. So-Ne mám 4 hod. v noci a 4 hod. přes den. Jsem u čezu a mám D25d, D akumulace 8. Jde mi o to, že tchán bydlí na stejné adrese, a časy spínání NT má jen přes den rozdělené do celkem 8 hod. A to v týdnu i o víkendu jen přes den, v noci má jen VT. Tato varianta by byla pro mě výhodnější. Jak to máte Vy ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Václav Pešek
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 24.02.2011, 19:50 » |
|
mám D45D a spínají to různě... sere mi to jen z důvodu, že mi to pozitivně zkresluje provozní hodiny topení, páč termostat počítá hodiny co drří sepnuté on, ale když je blokace přes HDo, tak to pochopitelně netopí, ale termostat počítá.... s tím ovšem těžko něco nadělám.
|
CNC mechanik - §6
|
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 24.02.2011, 23:24 » |
|
Co já pamatuju, tak nejvyšší stupeň byl že všichni dostanou výjezdní doložku a poslední zhasne 
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
Václav 3
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 26.02.2011, 08:58 » |
|
Rozdílné spínací diagramy u téhož tarifu se používají z důvodu rozdělení spotřeby a omezení proudových nárazů.
V minulosti hodně dávné, před více jak 30 léty se používaly spínací hodiny jejichž základem byl budíkový mechanismus a ty se rozcházely oproti správnému času i o několik minut denně, takže chyba dělala za měsíc hodinu a více. Tehdá byl vlastně jen jeden sazbovaný tarif - nízký tarif a ten býval od 22 do 06h. Jenže díky nepřesnosti hodin to v každém domě zapínalo jinak.
Později, na počátku 80. let, když přišly hodinky typu SPHQ řízené krystalem již začal být problém, jejich přesnost byla vysoká (já je měl u elměru asi 12 let a za celou dobu byl rozdíl času jen několik minut) a brzy vznikla potřeba rozdělit tarifování do více časů. V současné době, kdy tarify přepíná HDO v celém okrese nebo kraji najednou musí být spotřeba rozdělena do mnoha spínacích diagramů. Je třeba si také uvědomit, že přibylo mnoho odběrů, kde se přepínání tarifů používá.
|
|
|
|
|
Tomáš Žabka

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 21.11.2015, 19:51 » |
|
Mám podobný problém s nevyhovujícím časem HDO měnil jsem zdroj TUV z kombinace plyn-elektrika na solár-elektrika, oslovil jsem poradce EON ( poradce@eon.cz), a přišla mi odpověď: " Ve Vašem případě je možné postupovat písemnou žádostí o změně časů spínání HDO z důvodu solárního systému a odběru TUV v objektu. Tuto žádost zašlete naši zákaznické lince elektronicky na info@eon.cz s uvedením místa spotřeby, přesné adresy a případně kódu HDO či typu přijímače HDO (není podmínkou). V oprávněných případech může distribuce změnit časy spínání dle možností zatížení soustavy a požadavků odběrů. " Žádost jsem poslal včera tak uvidíme jak my výjdou vstříc. Sám jsem zvědav.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|