Petr97
|
 |
« kdy: 16.07.2019, 21:25 » |
|
Chtěl bych si pořídit elektrokotel (9kW), problém je že od domu k hlavnímu jističi vede pouze kabel AYKY 4x16mm. Není zde žádný další kabel přes který by šel signál HDO. Skříň s hlavním jističem je 50m od pozemku, a není možné natáhnout dodatečný kabel (stávající kabel vede přes cizí pozemek). Ptám se tedy jestli je možné zapojení HDO bezdrátově a jak se to řeší s čezem u kterého mám i elektřinu, jestli si musím pozvat elektrikáře který mi zapojí bezdrátové HDO a ČEZ to jen připojí u hlavního jističe ve sříni, nebo jestli toto bude zapojovat ČEZ. ČEZ jsem navštívil osobně i telefonicky ale konkrétní odpověd jsem neobdržel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 18.07.2019, 20:41 » |
|
Zeptám se jinak? Má někdo zkušenosti, jak daleko od elektroměru je signál HDO chytit a dekódovat? ....myslím v instalaci RD,bytu a podobně...
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
|
Rozvodak

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 19.07.2019, 06:25 » |
|
Pokud se použije "druhé HDO" u spotřebiče, je tam důležité ohlídat si jestli dodavatel nezměnil nastavení "skupiny", stává se to především pokud mění přijímače HDO.
Neříká se skupina ale povel. Povely je možné též přetlačit na místě optosondou, zpravidla při změně sazby nebo modernizaci. Také může být HDO vyměněno při tzv. cejchu. No vzhledem. K tomu ze se signal HDO moduluje transformovnac h 110kV/22kV (pokud se nepletu), a trafacky 22kV/0,4kV jsou od stovkovych rozvoden desitky kilometru daleko, tak par metru domovniho rozvodu za elektromerem na to moc velky vliv mit nebude... Myslim...
Ne myslím, máte pravdu. Signál je ve všech fázích a za měřením se neztrácí.
|
Montér ve službách rozvodných závodů.
|
|
|
|
|
|
|
|