|
|
Radek Červený
Žij a nechej žít

|
 |
« Odpověď #2 kdy: 17.08.2010, 17:04 » |
|
Hmmm, otázka na rozpočet, ale můj tip tak od 10.000,-?
Mirku, nestraš pána, při troše snahy by to mohlo být za 9800  Samozřejmě bude lepší se zeptat přímo elektrikáře, který tuto výměnu bude provádět, po obhlídce a posouzení vám jistě řekne cenovou nabídku. Ptát se v internetové diskuzi na tuto otázku považuji víceméně za spekulaci. Samozřejmě počítat s tím, že elektrikář, který má reference a práci neodflákne si vezme víc, než elektrozedník, a elektrozedník si vezme víc, než za co to udělá Franta z místní nálevny za metr panáků  Ale následky posledně dvou jmenovaných zpravidla nese ten, který je zaplatil. Je to na zvážení.
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 17.08.2010, 18:42 » |
|
No jo, cena je až na prvním místě..  Pokud máte čas, tak si můžete udělat výběrové řízení a uvidíte..?  Není to jen o ceně ale především o kvalitě. Tady vám žádný neřekne že to bude stát třeba 9999.-Kč!!
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
Jan Alin

|
 |
« Odpověď #5 kdy: 17.08.2010, 19:59 » |
|
Nestává se tedy povolaný elektrikář dodavatelem výstroje rozvaděče?
Nebál bych se to nazvat výrobcem pokud z původního rozvaděče má zůstat jen plech. A zas je to v ř..i  .
|
|
|
|
|
|
Jan Alin

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 17.08.2010, 22:13 » |
|
Pánové tady se to točí dokola, ale o ceně ani slovo. Jak dalece a kterým směrem jsem byl s deseti tisíci mimo realitu? Nebo?
To záleží na situaci, chtělo by to aspoň fotku aby byla představa o tom rozvaděči. Já jsem podobnou situaci vyřešil tak že jsem koupil nový plastový vydrátovaný rozvaděč obdobných rozměrů a prostě jsem ho vyměnil. Za hodinu bylo hotovo a vyšlo mě to levněji než kdybych se s tím patlal. Je fakt že ta stará skříň byla už i dost rezatá.
|
|
|
|
Jan Šlezingr

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 17.08.2010, 23:03 » |
|
No, tak deset tisíc bych za to opravdu nedal, to by se mi asi úspora, která výměnou vznikne nikdy nevrátila. Situace je taková: V rozvaděči je instalován jistič OEZ č. 28 - U. Jak mnozí z vás tuší, jedná se o jistič 20A. Leč v době, kdy se za hodnotu jističe začalo platit, nějaký chytrák zmíněný jistič vykázal jako jistič 28A, což je zatracený pešek, protože nyní platím jako bych měl 32, leč mám 20. Protože domoci se nápravy tohoto stavu je dnes nereálné (jistič nesplňuje podmínky typu barevné označení ampéráže apod.), chtěl bych jistič vyměnit za papírově nižší (úspora na paušálu) a funkčně vyšší (no to není nikdy k zahození). Při příležitosti výměny jističe by bylo vhodné vyměnit těch pár drátů, které se za el. měrnou deskou skrývají a vyrobit rozdělení N pro elektroměr (aby PEN nemusel být průchozí skrz elektroměr. Kdybych si to dělal sám, odhaduji, že do 2 hodin práce jsem hotov, tj. odhaduji že by to práce mohla být za 600-1000 Kč. Jistič LPN-3B25 - 450 kč, kryt na něho 50 Kč, nul. můstek 150 Kč, vodiče 200 Kč. Revizi a papíry pro ČEZ - za 500. Takže jsem na cca 3000 maximálně i se svačinou. Udělá mi to někdo za tyhle peníze?
Přikládám fotku...
|
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 17.08.2010, 23:08 » |
|
To je hezká idea, ale kde jsou cestovní náhrady, nakládka ve firmě, příprava na zakázku, atd....?
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 18.08.2010, 07:38 » |
|
Kdybych si to dělal sám, odhaduji, že do 2 hodin práce jsem hotov, tj. odhaduji že by to práce mohla být za 600-1000 Kč. Jistič LPN-3B25 - 450 kč, kryt na něho 50 Kč, nul. můstek 150 Kč, vodiče 200 Kč. Revizi a papíry pro ČEZ - za 500. Takže jsem na cca 3000 maximálně i se svačinou. Ještě jste zapomněl na novou dvoukřížovou desku a jistič 1x2A/B (6A). Když k tomu připočítáte úklid rozvaděče :-) , tak budete na správné ceně.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
Jan Šlezingr

|
 |
« Odpověď #15 kdy: 18.08.2010, 07:47 » |
|
Proč novou desku? Aby bylo možné ji zaplombovat? (fotografie odpovídá stavu, jak jsem dům dostal do péče  )
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 18.08.2010, 08:05 » |
|
Elektroměr, HDO, hl. jistič, jistič HDO, nulový můstek by měly být na jedné desce. Deska má pak skryté dva šrouby, které se nedají povolit bez sejmutí zaplombovaných krytů elektroměru a HDO a tudíž je zabráněno vstupu do neměřených částí za deskou. Kolem Brna může být zvyklost úplně jiná :-)
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|