Matesss
|
 |
« kdy: 06.06.2007, 13:14 » |
|
Zajímalo by mne jestli někdo nechal dělat nějakou firmu, popř jestli tu je někdo kdo dělá elektro instalace. Na kolik by cca vyšla rekonstrukce elektroinstala ce. Bez materiálu. Je to jen elektrika v jádru panelového domu. A bude se to zasekávat do Ytongu. Cca 20m drážek, vyvrtání 9 otvorů na el. krabice pod vypínače a zásuvky. A zednické zapravení. Nebo napište kdo si toto nechal dělat a co mu bylo za jakou cenu děláno.
|
|
|
|
|
|
|
|
Matesss
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 20.06.2007, 21:29 » |
|
 všem za rady, takuž jsem sehnalel ektrikáře. To: Michal Slabý: Rekonstrukci bude dělat více firem. Zedničinu, stavba z Ytongu, vodoinstalace jedna. Elektrikoinsta lace včetně revize další Obklady další Jinak musím pochválit již zmiňované Wago svorky, prodlužoval jsem s nimi přívody pro zásuvky a vypínače, jelikož stávající jsou krátké a práce oproti klasické čokoláďě mnohem rychlejší.
|
|
|
|
Jurapp
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 21.06.2007, 09:40 » |
|
Takhle to nejde. Cenové rozpětí za jádro může být od 10 do 30 tisíc. Ale důležité je co se opravdu dělá, tedy skutečný rozsah. Já jsem pro, dejte sem projekt na jádro a ať ho zde pár lidí zkusí nacenit. Podle TD vám jeden rozpočet klidně udělám  . Pokud není přesně zadaný rozsah, tak se není o čem bavit Taky se zeptám: Projekt nemám,ale chystám se na výměnu bytového jádra. Rozsah elektroinstala ce je následující: Výměna bytové rozvodnice (6xjistič,proud.chránič,trafo pro 6xbodovky koupelna+záchod) Jinak v koupelně nový zásuvkový okruh-3xzásuvky.V kuchyni nový okruh (2x čtyřzásuvka pod linkou + 3x jednozásuvka a nový okruh pro zásuvku -sporák.Bytové jádro bude z Ytongu a kabely pod omítkou.... Kolik by teda stála instalace i s materiálem?  za nacenění. PS: Revizi mi udělá kolega-revizní technik.....
|
|
|
|
Matesss
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 21.06.2007, 10:40 » |
|
To: Jurapp Já mám něco podobného:
-Zápustná PLka -proudový chránič -nová instalace koupelna, kuchyň -bodovky bez trafa. Elektrikář mi jej rozmluvil. -koupelna 2 zásuvky, 2x vypínač osvětlení nad zrcadlem + bodovky -toaleta bodovky, větrák, vypínač -kuchyň: příprava na el. kamna. Zásuvky pro lednici, pračku, 2x dvojzuásuvky pod linkou.
cca 9 tis včetně práce bez DPH + revize 1tis
Ytong jádro koupelna 150x140 toaleta 0,9x1
cca 11. tis
Vodoinstalaci jsem ještě nepropočítával .
|
|
|
|
Jurapp
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 21.06.2007, 10:57 » |
|
To Matesss: Jakým způsobem Ti to trafo na bodovky "rozmluvil" Já jsem taky uvažoval,že lepší by byly klasické na 230V (určitě i méně náročná instalace...),ale bylo mi doporučeno,že si tam mám dát raději na 12V přes trafo,protože prej ty 230-cítky hodně odcházejí (vlhko...) a cena trafa se mi zaplatí na těch žárovkách,tak teď nevím 
|
|
|
|
Matesss
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 21.06.2007, 12:21 » |
|
To:Jurapp
Já jsem dělal jeden čas taky el. instalace. Je pravda že ty na 230 občas prasknou. Ale nějakou zásobičku doma mám. No měl jsem požadavek aby mi dal trafo kvůli přístupu do PLky, ale říkal jen že to nedoporučuje. Já jsem před vánocema dělal rekonstruci obýváku, včetně elektroinstala ce a ještě ani jedna mi nepraskal. Je pravda, že to není ve vhlhku. Možná taky záleží na výrobci bodovek. V nejhorším tam napáchám trafo až po instalaci, to nebude problém. Ale jinak k Vašemu dotzazu, žádnou odpověď o kterou by se dalo opřít, nebo by se s ní dalo argumentovat mi nesdělil.
|
|
|
|
Milan Karvánek
ČESKÝ ELEKTRIKÁŘ

RT E2A
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 21.06.2007, 22:13 » |
|
TO: JURAPP> nemohl byste zde zveřejnit kontakt na toho dobrého muže, co vám udělá na to jádro revizi?  TO: MATESS> velice dobrá cena, i Vy byste zde mohl zveřejnit kontakt na tak supr levného dodavatele, předpokládám, že i bytový rozvaděč je s výrobním štítlem, protokolem o kusové zkoušce a prohlášením o shodě.  A to celé včetně projektu zrevidované za tisícovku  , to nemá chybu. Je vidět, že z našich řemeslníků má celá západní evropa oprávněnou hrůzu.
|
|
|
|
Matesss
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 22.06.2007, 06:21 » |
|
To Milan Kavánek: Když jsem se zajímal o revizi, tak jsem byl v rozmezí 700-1200. Tohoto revizáka jsem vzal proto, že mi ho zařídí dotyčný elektrikář, který mi bude dělat jádro. Chtěl jsem si ho dělat sám, ale jelikož potřebuji aby to hned prošlo revizí, tak jsem si raději někoho najal. ne, že bych si nevěřil, ale neznám momentálně normy, atd... A také z nedostatku času a pospíchám na to...
|
|
|
|
Jurapp
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 22.06.2007, 07:21 » |
|
To:Matesss tak to máš super.Ta cena je vzkutku "exklusívní"....Já jsem počítal min. dvakrát tolik... To: Milan Kavánek Jaká cena je teda ta "klasická".... (rozsah instalace jsem popsal výše....) Dík 
|
|
|
|
Matesss
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 22.06.2007, 09:38 » |
|
To Jurapp: Odkud jsi? Jestli z Mostu nebo okolí, tak tam mám toho revizáka za 1200. Jestli z okolí Teplicka, tak tam mám 700-1000.
|
|
|
|
Jurapp
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 22.06.2007, 10:48 » |
|
To: Matesss Bohužel jsem ze severní Moravy,ale ja revizaka stejně mám.....spíš by mě zajímala cena za tu instalaci.Nech těl bych ,aby mě někdo "natáhnul".... 
|
|
|
|
Matesss
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 22.06.2007, 14:03 » |
|
To Jurapp: Kamarád co má stavební firmu říkal že rekonstrukce elektroinstala ce bytového jádra vč materiálu cca 12tis. To je cena jakou mají mí +- všicni. Když někdo bude chtít víc, tak tě chce obrat. Je to cena s ventilátorem na toaletu, proudovým chráničem, zápustnou PLkou, jističema a zásuvkama s vypínačema.
|
|
|
|
|
Jurapp
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 25.06.2007, 06:18 » |
|
Dobrá tedy p.Karvánek,zeptám se jinak: Vyloučíme materiál,i když si myslím,že nacenit "klasické" bytové jádro,kterých jsou v panelácích tisíce a všechny stejné,přece nemůže být až takový problém (Rozvodnice,4xjistič,proud.chránič,2xvyp.č.1,zasuvka-pračka,zasuvka-normál.světla a max. ventilátor...) Ale budiž,materiál tedy nepočítám,ale zeptám se vás,za kolik byste Vy provedl instalaci tohoto jádra? ??
|
|
|
|
|