${perex}
${date}
Více »
Upozornění! Odpovědi na témata nejsou právně závazné! Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...
Vůbec nic, jenom potvrzení žádosti montážní firmou, která má příslušné oprávnění nebo potvrzení revizním technikem.
P.S. Předpokládám, že dodavatelem je jeden ze členů skupiny ČEZ.
No pokud se jedná o PRE tak nejdříve projednat s příslušným místním obchodním oddělením - písemná žádost, k té se oni vyjádří, povolí jen vyjímečně, třeba na hydraulický výtah, jinak je vždy vyžadována char.B
Podle připojavocích podmínek ČEZu je jedno zda char.B nebo C. Vše další zaleží pouze na komunistech kteří rozhodují o připojení a to F čele s bolševikem Topolo.Jó a jinak, ty jejich (ČEZ) formuláře skutečně mají hodně společnýho s birokacií hlubokého totalitníno a policejního režimu. Víc už toho nemohli(ale mohli) vymyslet.:laugh::mad::wacko:
Podle našich zkušeností (skupina ČEZ)vám jistič 25A s char.C nepovolí.Máme ověřeno, že např.pro kategorii odběratelů "C" povolí charakteristik u jističe C až od 80A a výše.Doporučuj i vše předem projednat s příslušnou kanceláři energetické společnosti.:zz:
Podle nových připojovacích podmínek ČEZ lze instalovat jističe obou charakteristik (B,C).viz.:http://www.cez.cz/presentation/cze/instance_view.jsp?folder_id=7023&instance_id=46749
Výňatek ze všeobecných podmínek pro distribuci elektřiny:...jako hlavní jistič před elektroměrem může být použit pouze jistič odpovídající technické normě ČSN EN 60898 nebo ČSN EN 60947 s vypínací charakteristik ou "B", v případě odběrů se spotřebičem s velkým záběrovým proudem je možno použít jistič s vypínací charakteristik ou "C".....jistící prvek musí být opatřen nezáměnným označením jmenovité hodnoty proudu (např. zvláštní barva ovládací páčky).... pokud byl hl. jistič osazen před 1.7.2001, může mít vypínací charakteristik u jinou než výše uvedenou...:zz::zz:Takže k výměně je potřeba mít především nějaký spotřebič s velkým záběrovým proudem - povoluje se to např. u výtahů. Není důvod je povolovat na běžné odběry, např. rodinné domy.Samozřejmě u jističe "C" je jiná minimální hodnota vypínací smyčky
Mám doma asi týden vyjádření skupiny ZČE k přemístění měření do elektroměrovéh o sloupku. Stávající jistič 25A - C, ve vyjádření mám "... bude použit jistič 25A, char. C".Když jsem jej před sedmi lety měnil za nevyhovující typ ( byl tam asi J7K50, ale už to nevím jistě), koupil jsem "C", namontoval "C" a bez řečí schválili.
dodržet připojovací podmínky skupiny ČEZ,zdůrazňuji týká se ČEZ ne PRE,- ... jistič před elektroměrem musí být s charakteristik ou "B" nebo "C" .............. pramen http://www.cez.cz/presentation/cze/instance_view.jsp?folder_id=7023&instance_id=46749
V rozvodech ČEZ konkrétně v Trutnově není problém hlavní jistič v RD třífázový jistič 25A charakteristik y C. Platí od vydání "Technických podmínek připojení" z 1.9.2005