Michal Ďurech
Neverifikovaný uživatel @3

|
 |
« kdy: 20.09.2023, 20:07 » |
|
Mám asi 3 roky starou DeWalt flexu, tedy správně řečeno uhlovou brusku. Začala se samovolně vypínat. Nejdřív jsem myslel že to je nějaká tepelná ochrana, či nějaká ochrana proti nadměrnému zatížení. Ale tím to nebude, protože to dělá, i když beží naprázdno a studená. Pak jsem myslel že by to mohlo být porušeným kabelem, ale s pohybem to zdá se nesouvisí.
Jinak zvuk má stále stejný, pěkný. Namazaná je správně.
Vychází mi tedy, že to bude vypínačem - že ho vyměním a bude. Ale nejsem si tim jistý a nový stojí téměř tolik, co nová flexa 730,-Kč. Jak to přeměřit? Kondenzátorem to nemůže být?
|
|
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #2 kdy: 20.09.2023, 21:45 » |
|
... V kondenzátoru chyba nebude. Je odrušovací a zapojený mezi L a N.
Pravděpodobnos t je minimální... Ale už jsem něco podobného u "pětivývodového" zažil. Ale udělal to jen několikrát a pak se za výrazného pyrotechnickéh o efektu rozpadl... ------------ Ta bruska se vypíná po jaké době? Pravidelně nebo náhodně? Je spousta výrobců a používají se různé vypínače doplněné rozběhovou elektronikou On nemusí správně spínat kontakt pro běh na plný výkon, může se to rozbíhat na elektroniku a ta se může bránit přehřátí
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
Michal Ďurech
Neverifikovaný uživatel @3

|
 |
« Odpověď #3 kdy: 20.09.2023, 22:09 » |
|
Je to DeWalt DWE4157. Kondenzátor je 3-vývodový. Spínač 6. Typ N442171. Bruska se vypíná náhodně. Někdy jde pár minut. Pak se klidně vypne i 5x za minutu. Souhlasím s: On nemusí správně spínat kontakt pro běh na plný výkon, může se to rozbíhat na elektroniku a ta se může bránit přehřátíTakže to je asi opravdu v tom spínači.... ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
František Ševčík
Neverifikovaný uživatel @6