|
Štefan Beláň
Karlovy Vary

Chránič je chránič!
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 19.03.2019, 22:29 » |
|
Může revizní technik změřit unikající proud myčky nádobí?
Ano může.
|
Chránič chrání - jistič jistí.
|
|
|
|
|
|
|
David Hruda

|
 |
« Odpověď #5 kdy: 20.03.2019, 11:23 » |
|
... stačí kterýkoliv elektrikář vybavený měřícím přístrojem na spotřebiče.
Pro reklamační řízení pravděpodobně nebude stačit vyjádření kohokoliv s měřící přístrojem. Protože jsme v Čechách, poměrně významné je správné razítko, pokud možno se státním znakem.
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
|
David Hruda

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 20.03.2019, 15:51 » |
|
Které RT jaksi postrádá. A tahat myčku do státní zkušebny se moc nevyplatí.
Znalec v odpovídajícím oboru ho má. Reklamace při neuznání dodavatelem končí u soudu, který obvykle posudek vyžaduje. Ale někdy pro uznání reklamace stačí už ten posudek.
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 20.03.2019, 19:24 » |
|
Nojo, ale to stojí prachy. Znalec to nebude řešit za dvě piva.
Nejdřív bych zkusil toho elektrikáře, abych si nenaběhl a měl jistotu, že je problém v myčce.
Pak reklamace, s argumenty, které mám k dispozici.
Pokud neproběhne k mé spokojenosti, pak jdu teprve do kulatých razítek a pokusů o smír...
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
|
David Hruda

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 04.04.2019, 22:05 » |
|
Pokud je to v záruce, trvejte na skutečné opravě. Odpojení čehokoliv není oprava.
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 05.04.2019, 11:47 » |
|
Pokud to neorazítkuje jimi proškolený servismen, tak asi těžko uspějete!!  To jsou takové perličky na trhu!!  PS: Jednou jsem si koupil plynový kotel na topení RD, byl z internetu a byl o 8 tisíc levnější jak od servismena!! Ale pro získání záruky to musel jimi proškolený servisák orazit...Náhod ou to byl kamarád , tak to orazítkoval... ..Říkal jsem mu cenu, za kterou jsem to koupil...Řekl mě, že na školení byli poučeni, pokud to někdo levně koupí , tak za zprovoznění si mají vzít tento rozdíl pro sebe ,jako opatření proti cenovým výkyvům??? 
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 05.04.2019, 13:46 » |
|
... odpojení diody, která dole ze dvířek svítí na zem a signalizuje tak mytí. Údajně je to častá vada ...
Pokud je to v záruce, trvejte na skutečné opravě. Odpojení čehokoliv není oprava.
Asi nejen to. Jestli nějaký kontrolní prvek nebo kontrolka, která je galvanicky spojena s přívodem napájení (jinak by neměla ovlivnit chránič), je tak hloupě umístěna a má tak špatné krytí IP, to by snad bylo na stížnost u ČOI a na nějaký odborný posudek na výrobek.
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|