zizi
|
 |
« kdy: 24.07.2011, 18:13 » |
|
Mám nakoupit šedé nebo bílé Tango do dřevostavby? Projektant mi přesný typ nenaprojektova l ale elektrikář říkal že by měli stačit bílé, už mi namontoval krabice do hořlavého materiálu OSB desek krabice od fa. KOPOS. Na OSB desky budu přímo dávat sádrokarton 0,9mm ale až za 3 měsíce před samotnou montáží zásuvek a vypínačů. Může to tak být nebo mám raději zakoupit šedé? Nerad bych něco zanedbal a pak vše pracně předělával.
|
|
|
|
-George
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 24.07.2011, 18:44 » |
|
Zvažte ještě béžovou, lépe ladí se dřevem. Z hlediska funkce nemá barva vliv...
|
|
|
|
IM
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 24.07.2011, 18:54 » |
|
Poraďte se s manželkou. 
|
|
|
|
|
|
zizi
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 24.07.2011, 20:26 » |
|
Mě na barvě celkem nezáleží, spíš se mi jedná z hlediska norem a bezpečnosti. šedé a béžové jsou prý dělaný do dřeva, jestli musí být jenom tyto nebo můžeme vybírat z celé barevné škály TANGO. Jde o to že prý sadrokanton na dřevě nesplňuje podmínky jako bývaly azbestové podložky. Děkuji
|
|
|
|
|
|
|
|
Vít Rotrekl

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 24.07.2011, 20:38 » |
|
Spíš bych se zeptal jinak. Je vhodné do novostavby montovat dnes ještě Tango? Dvacet let starý výrobek? Nebo víte snad o někom ve svém okolí, kdo by si dnes byl ochoten ještě koupit fungl novou Škodu Favorit?
Já bych to jako nějakej moc retro styl neviděl. Je to takovej "standart" a pokud není nějaký zvláštní požadavek na estetiku tak se TANGU nebráním. Ale že existují jiné přístroje líbivjejší s tím nelze než souhlasit. Ale víš jak to je cena je až na prvním místě.
|
Mírně pokročilý RT 
|
|
|
|
Mirek Vašák
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 24.07.2011, 21:06 » |
|
Tango je stále docela rozšířené. Vypínače sice působí dojmem,že se rozpadnou sotva je namontuju,ale zásuvky jsou dobré a hlavně dvojzásuvky. Já pro sebe si kupuju levnější Clasik. Líbí se mi a je stále funkční a hlavně nemusím měnit úplně všechno,když odejde vypínač,protože se vyrábí už hodně let. Jinak ty"super perfektní a levné přístroje z hobymarketů" to je někdy žůžo montovat!!
|
|
|
|
zizi
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 24.07.2011, 21:22 » |
|
Máte pravdu, existuje hodně řad a výrobců ale mě se líbí tango, kdyby řada decento nebyla tak drahá tak jdu do ni. Mě se jednalo spíše o to zda-li musím koupit zásuvky a vypínače do hořlavého podkladu nebo ne, když už mám krabici do hořlavého materiálu.
|
|
|
|
Vít Rotrekl

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 24.07.2011, 21:26 » |
|
Mě se jednalo spíše o to zda-li musím koupit zásuvky a vypínače do hořlavého podkladu nebo ne, když už mám krabici do hořlavého materiálu.
Nemusíte. Už máte krabici. A navíc psal jste že SB desky budou obloženy SDK 0,9mm(spíš cm) takže je nebudete mít na hořlavém podkladu.
|
Mírně pokročilý RT 
|
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #15 kdy: 24.07.2011, 21:32 » |
|
Nemusíte. Už máte krabici. A navíc psal jste že SB desky budou obloženy SDK 0,9mm(spíš cm) takže je nebudete mít na hořlavém podkladu.
Svůj předchozí příspěvek beru zpět, přes ty tanga jsem přehlédl sádrokarton v dotazu. I když z přísného pohledu vzato - lze každý sádrokarton považovat za tepelně izolační podložku?
|
|
|
|
Vít Rotrekl

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 24.07.2011, 21:35 » |
|
I když z přísného pohledu vzato - lze každý sádrokarton považovat za tepelně izolační podložku?
Těžko říct. Můžete zkusit napsat od RIGIPSu nebo KNAUFu na tepelně-izolační vlastnosti SDK
|
Mírně pokročilý RT 
|
|
|
Lukáš Rotrekl

|
 |
« Odpověď #17 kdy: 24.07.2011, 21:42 » |
|
Jen aby bylo jasno, tazatel zřejmě na popud projektanta přemýšlel o řadě tango, která se vyskytuje v béžové a šedé a je určena pro montáž do hořlavých povrchů.. http://www117.abb.com/catalog.asp?thema=5620&category=2301http://www117.abb.com/catalog.asp?thema=5746&category=2427Nechce se mě teď hledat do jakých povrchů lze a do jaký ne..., ale jestli má k tomuto konkurence adekvátní výrobek netuším zatím jsem jej nepotřeboval.. Ale tazatal psal o OSB deskách, dále pak vrstvě SDK. Použití dvouplášťové krabice by mělo v tomto případě IMHO stačit.. Jak jste si v totmo případě ale poradil s vícenásobnými rámečky? Nebo je nepoužíváte?
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|