Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« kdy: 02.03.2018, 16:30 » |
|
Spolupracuji s architekty, kteří se hodně angažují v rekonstrukcích historických památkových objektech. Nyní si lámu hlavu s tím, kde vzít retro spínače a zásuvky v provedení montáže pod omítku v krytí min. IP44. Mimo vyloženě hnusných bakelitových komponentů určených pro montáž na omítku jsem nic nenašel. Budu velice rád, když mi někdo z vás poradí nějaký typ. Už jsem bezradný 
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
Vít Rotrekl

|
 |
« Odpověď #2 kdy: 02.03.2018, 21:59 » |
|
umistit pristroje tam kde nebude treba vyssi IP  Nebo upravit PoVV, tak aby vyssi IP nebylo potreba. Jsem chytrej jak Otuv naucnej slovnik, po druhym Poutnikovi. 
|
Mírně pokročilý RT 
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #3 kdy: 03.03.2018, 08:00 » |
|
Instalace v Oranžérii. Ovětrávání vlhkosti ventilátorem s hygrostatem. To asi ve VV na sucho neobhájím  A že bych vlhko potlačil ventilací? Tomu se mi nechce v případě jakéhosi skleníku věřit.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
Maroš Klein

|
 |
« Odpověď #5 kdy: 03.03.2018, 21:19 » |
|
Instalace v Oranžérii. Ovětrávání vlhkosti ventilátorem s hygrostatem. To asi ve VV na sucho neobhájím  A že bych vlhko potlačil ventilací? Tomu se mi nechce v případě jakéhosi skleníku věřit. V oranžérii je bežné aj vykurovanie. PVV je tiež možné stanoviť v jednom priestore aj zónovo, takže pri temperovaní, ako súčasti bežnej prevádzky, nemusia byť zóny s AD1 neriešiteľným problémom.
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 05.03.2018, 10:21 » |
|
Berker bohužel řadu 1930 (retro bakelit a porcelán) v krytí neumí.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
TechnickapodporaHager
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 05.03.2018, 11:07 » |
|
Z řady HAGER Berker, můžeme nabídnou v IP44 pouze řady R1 a R3. Pak přístroje určené k povrchové montáži W.1 , kde můžeme nabídnou krytí IP55 u široké řady koncových prvků. Od zásuvek 230V, po třeba datové zásuvky.
Jak už bylo zmíněno, řada 1930 není bohužel dostupná ve vyšším krytí.
|
|
|
|
|
Vratislav Fugl1
Neverifikovaný uživatel @6

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 05.03.2018, 12:47 » |
|
Wiki: "Oranžérie je druh uzavřené, zejména zámecké stavby s velkými okny a vytápěním, která slouží k přezimování choulostivých dřevin v malých nádržích a květináčích. Jak název napovídá, byla původně určena především k pěstování citrusů. Využití nachází i pro další subtropické rostliny a jejich rozmnožování, tedy k účelům, pro které se později začaly stavět skleníky." Tak až se to správně odvětrá, odvlhčí, vysuší a pod., mohou tam dát suchomilné rostliny. Na mě ta debata tak začíná působit.  A problém bude vyřešen. Ještě čekám, že se navrhne používat vhodné retro spínače s malým krytím, pro ovládání ŘJ malým napětím...Ale co ty zásuvky,že. ?? PS: berte jako odlehčení, ne jako rýpání!
|
Cesty Páně a elektrického proudu jsou nevyzpytatelné!
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 05.03.2018, 16:50 » |
|
Objekt oranžérie..... dvě místnosti. Malá je skládek, kde je malá šachta s vodovodní přípojkou a kohoutem k připojení hadice. Tato místnost je nevytápěná. Vedlejší, větší místnost bude vytápěna (temperována) na požadovaných max. 5°C podlahovým el. topením (vymyslel Ing. zabývající se topením). V požadavku bylo rovněž napájení ventilátoru, který bude řízen hygrostatem. Mě se obyčejné spínače v IP40 v těchto prostorech moc nelíbí. Za krátkou dobu budou strojky orezlé a pak přijde nějaký chytrolín a řekne "ten Horský je blb. Co to sem navrhl?!". Nějaké bazénové odvlhčovače a podobné vychytávky nepřicházejí v úvahu :-)
|
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 06.03.2018, 03:23 » |
|
... kde vzít retro spínače a zásuvky v provedení montáže pod omítku v krytí min. IP44. Mimo vyloženě hnusných bakelitových komponentů určených pro montáž na omítku jsem nic nenašel ...
Toť otázka, na kterou asi není uspokojivá odpověď. Důvod je jednoduchý, není co okopírovat, protože co pamatuji, tak to ani neexistovalo. Běžné bývalo v tomto případě použití přístrojů na omítku i pod omítkou. Není to úplně správné, ale odpovídalo by to i způsobem montáže.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|