|
|
|
|
Vít Rotrekl
|
|
« Odpověď #3 kdy: 15.11.2018, 18:27 » |
|
Možnosti jsou jen dvě. Buď použít vypínač pro průběžnou montáž a nevzhledně nacpat jeden zhoha druhý zdola, nebo to elegantně vyřešit pomocí CYKY 7x1,5.
Toto bych považoval za nejlepší možné řešení.. Osobně jsem toto řešní taky musel použít, ale ještě vtipněji v tom, že jsem dělal z vypínače ABB Praktik řaz.5 a strojku řaz. 6+6, vypínač Praktik 6+6. Respektive to byl kombinovaný přístroj zásuvka + vypínač. A kombinace zásuvka + vypínač 6+6 v ABB praktik neexistuje.
|
Mírně pokročilý RT
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #5 kdy: 15.11.2018, 19:16 » |
|
A nebo použít výrobce který dva kabely z jedné strany umožňuje. Zkuste Berker W.1.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk
|
|
« Odpověď #11 kdy: 16.11.2018, 15:29 » |
|
Osobně jsem přímo vysazený na řešení že kabely do podobných přístrojů jdou vrchem. Osobně volím spíše cestu ze spoda i za cenu že to vypadá trochu divněji. Ale z hlediska vniknutí vody je to mnohem rozumnější řešení.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Milan Hudec
|
|
« Odpověď #12 kdy: 16.11.2018, 17:18 » |
|
Osobně jsem přímo vysazený na řešení že kabely do podobných přístrojů jdou vrchem. Osobně volím spíše cestu ze spoda i za cenu že to vypadá trochu divněji. Ale z hlediska vniknutí vody je to mnohem rozumnější řešení.
Hovoříš mě z duše. Nicméně pokud kabel "trčí" ze stěny a budu chtít vstoupit do vyp či zásuvky přes záda, tak aby nebyl kabel vúbec vidět. Nabízí se řešení opatrně vytvořit kolem kabelu zahloubení, instalovat průchodku na kabel, zde je třeba velké pečlivosti ve smyslu zarovnání límce matice s omítkou a následné nasazení krabice spodku a doplnění matice. Jednak je to pracné a jednak nelze použít tam kde strojek doléhá více k zadní části. Existije nějaké profi řešení?
|
|
|
|
Jan Franěk
|
|
« Odpověď #13 kdy: 16.11.2018, 20:11 » |
|
quote author=Milan Hudec link=topic=40528.msg317340#msg317340 date=1542385103] Existije nějaké profi řešení? [/quote] W.1 Krabice má membránu i pro zádní přívod. Navíc možnost několika různých vývodek
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #14 kdy: 17.11.2018, 12:13 » |
|
Bylo by zcela špatně vyp.otočit gumovou průchodkou dolů a vršek vybavit 2ks metrických průchodek, které by tam při uvažování kabelů 3x1,5 bezesporu vlezly?
Bastl? To je zásah do hotového výrobku. Pak se staneš výrobcem a pochybuji, že má na to někdo z nás glejt :-) V dnešní době je již vše vymyšleno. Pak doporučuji použít výrobek určený k zamýšlenému úkonu.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
Vít Rotrekl
|
|
« Odpověď #16 kdy: 19.11.2018, 22:29 » |
|
za navrhované varianty. Poohlédnu se po něčem co má už od výrobce "dvě průchodky". Myslím, že i Variat se dělá ve verzi s více průchodkami... Mrknul jsem do katalogu... A když koupíte krabici pro vícenásobnou montáž, tak máte dírky za 4 stran. Vršek dáte z vašeho vypínače, který už máte. Krabice v šedém provedení má kat.č. 3903N-A04540 S
|
Mírně pokročilý RT
|
|
|