rezna
|
 |
« kdy: 18.07.2012, 17:31 » |
|
Marne se snazim v mistnich kutilo-obchodech (sumperk) sehnat 2 polovy vypinac na kabel - stejne neuspesny jsem i pri googleni - rad bych jen zelve prodlouzil kabel od svetla (nejsem autor zapojeni a zelvu si do noveho bytu privezla pritelkyne  ) - a kdyz uz jsem u toho tak bych tam rad dal dvoupolovy misto jednopoloveho vypinace - zelva ma svetlo pripojene flexo-snurou a byl bych spokojenejsi, kdybych vedel ze vypnuti vypinace opravdu vypne fazi ....
|
|
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 18.07.2012, 19:53 » |
|
Běžný šňůrový vypínač (menší typ 2A) je klasický dvojpólový...
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
rezna
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 27.07.2012, 08:50 » |
|
Přes Google  tak nevim - pak asi nerozumim tomu co je dvojpolovy vypinac - ale mel jsem za to ze pod nazvem dvojpolovy se skryva takovy vypinac, ktery odpoji oba draty. tento vypinac, ktery posilate je takovy, ktery ma jeden vodic spojeny a druhy odpojuje. takze problem toho ze dam vidlici do zasuvky opacne a je pak tudiz na svetle stale sepnuta faze a odpojuje se nulak tak zustava ...
|
|
|
|
rezna
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 27.07.2012, 08:54 » |
|
tak nevim - pak asi nerozumim tomu co je dvojpolovy vypinac - ale mel jsem za to ze pod nazvem dvojpolovy se skryva takovy vypinac, ktery odpoji oba draty.
tento vypinac, ktery posilate je takovy, ktery ma jeden vodic spojeny a druhy odpojuje. takze problem toho ze dam vidlici do zasuvky opacne a je pak tudiz na svetle stale sepnuta faze a odpojuje se nulak tak zustava ...
resp. alespon takto stejne vypadajici vypinac co mi tu nabizeli v nekolika obchodech za stejny peniz ...
|
|
|
|
Petr Doležal

emeritní projektant z Brna (prostě důchodce)
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 27.07.2012, 09:02 » |
|
tento vypinac, ktery posilate je takovy, ktery ma jeden vodic spojeny a druhy odpojuje. takze problem toho ze dam vidlici do zasuvky opacne a je pak tudiz na svetle stale sepnuta faze a odpojuje se nulak tak zustava ...
Nějak vám nerozumím, v popisu je přece psáno 2-pólový
|
Na zdraví a abychom byli lidmi to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení
|
|
|
Václav 3
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 27.07.2012, 09:11 » |
|
Také jsem se s tím již setkal, některé spínače se tváří jako dvojpólové, ale ve sktutečnosti jsou jednopólové a druhý pár kontaktů je jen spojka, někdy dokonce udělaná tak, že není poznat, že v ní spínač není.
|
|
|
|
rezna
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 27.07.2012, 10:05 » |
|
Také jsem se s tím již setkal, některé spínače se tváří jako dvojpólové, ale ve sktutečnosti jsou jednopólové a druhý pár kontaktů je jen spojka, někdy dokonce udělaná tak, že není poznat, že v ní spínač není.
jn presne na tohle narazim - po zadosti na dvojpolovy vypinac se mi prave do ruky dostal jednopolovy - ale zkusim ted objednat z BBelektro a uvidim co prijde 
|
|
|
|
Jozef BABJAK
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 27.07.2012, 10:57 » |
|
Pokial viem, v hobby shopoch "yaaa yaaa yupiii yupiii yaaa" je bežne k dostaniu, v čiernej i bielej farbe, "Made in Austria", velmi slušná kvalita vyhotovenia.  Problém je, že kým ho nerozoberiete, neviete, že je 2P. 
|
|
|
|
Petr Doležal

emeritní projektant z Brna (prostě důchodce)
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 27.07.2012, 11:54 » |
|
To považuji za klamání. Nebo mám nakupovat se šroubovákem a prozvánečkou v ruce?
|
Na zdraví a abychom byli lidmi to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení
|
|
|
Hugo K.

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 27.07.2012, 12:39 » |
|
Neviděl jste někdo v prodejně dvojitý šňůrový vypínač ? Tj.Dvě kolébky vedle sebe,+ místo na průchod třetího vodiče. Ať guglím jak guglím...pořád nic. Viděl jsem ho pouze na lampě v jakémsi hausu,ale v blízkosti pořád přešlapovala ochranka  .
|
|
|
|
rezna
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 27.07.2012, 14:02 » |
|
To považuji za klamání. Nebo mám nakupovat se šroubovákem a prozvánečkou v ruce?
prave onen vypinac co odkazujete jsem v prodejne rozdelaval - ale je mozne ze to byl ta 2A verze 1-polova - nicmene presne takto jsem na to sel - ze jsem poprosil o sroubovak a vsechno co meli v nabidce jsem si rozebral a zjistil ze nic z toho nechci ...
|
|
|
|
|
|
Václav 3
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 28.07.2012, 09:59 » |
|
Já to tak dělám, občas požádám, zda si to mohu rozebrat. A své stálé dodavatele si vychovávám. Před časem mi jeden ve svém sortimentu cosi nahradil jiným levnějším, ale mizerným provedením, tak jsem tam chvíli nadával, sdělil jim, že mě úspora pár korun nezajímá, protože nemám rád reklamace a zbytečnou práci a že se poohlédnu jinde. Už zase mají to provedení, které odebírám. 
|
|
|
|
|
|