Lubomie Staněk
|
|
« kdy: 22.06.2014, 15:34 » |
|
Moderátor: Přečtěte si prosím pravidla diskusí. Jejich dodržováním urychlíte zveřejnění.Učím se na zkoušky RT E2A a nevím si rady s těmito příklady. Volal jsem na TICR a řekli mi, že správné výsledky prý dostupné nejsou. Můžete mi prosím pomoct s výpočtem alespoň s některým z těchto příkladů? Příklady si zkouším počítat. Nepatřím k těm co jsou líní a raději položí otázku a čekají na řešení. Jakmile bude můj příspěvek zveřejněn, dám sem k dispozici mnou vypočtený příklad jako důkaz
|
RT. E2/A
|
|
|
Lubomie Staněk
|
|
« Odpověď #1 kdy: 22.06.2014, 22:00 » |
|
za zveřejnění a omlouvám se za chybné vložení fotky. V příloze přikládám vypočítaný příklad č.5 Snad je to dobře. Zítra se pokusím přidat i jiné příklady.
|
RT. E2/A
|
|
|
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #4 kdy: 23.06.2014, 09:48 » |
|
Zkusil jsem příklad číslo 6 představoval bych si to asi tak, jak je to v příloze předpokládal jsem rozepnutý spínač u levého spotřebiče, pokud by byl sepnutý, výrazně by se poměry v obvodu změnily.
Příklad 7 - dalo by se to spočítat, ale tam je tolik porušení požadavků platných norem, že je to na "velký štípačky"!
Příklad 8 - tam je třeba znát vypínací charakteristik y použitých jističů a vědět, jestli je to "poslední" jištění, nebo jak je to rozjištěno dál...
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Lubomie Staněk
|
|
« Odpověď #5 kdy: 24.06.2014, 18:59 » |
|
za vaše odpovědi. Pro Pana Milana Hudce: Zkusím se nad tím v nejbližší době zamyslet, Pro Pana Jiří Schwarz: Mnohokrát za vaši snahu a čas strávený nad příklady i za ten vypočítaný. Příkládám i jiný typ příkladu, který je na zkouškách RT E2A a vypočítal jsem jej. Domnívám se, že je správně, ale ruku do ohně bych za to nedal. Dnes se sem pokusím dát ještě další vypočítaný příklad. Jsou lehčí, takže by to měla být rychlovka. Ještě jednou vám oběma za ochotu a čas, který jste mi věnovali. Díky.
|
RT. E2/A
|
|
|
|
|
|
Lubomie Staněk
|
|
« Odpověď #9 kdy: 24.06.2014, 21:40 » |
|
Moment, na přezkoušení RT E2A se zadávají příklady tohoto typu? Kde? Od kdy? Možná se mýlím.
Ano, jsou to příklady přímo z možných otázek ke zkouškám, které jsou ke stažení na stránkách TICR. A ještě přidávám slíbený příklad 3. Zítra snad časově zvládnu přidat č.1 a 2.
|
RT. E2/A
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #11 kdy: 25.06.2014, 07:04 » |
|
Moment, na přezkoušení RT E2A se zadávají příklady tohoto typu? Kde? Od kdy? Možná se mýlím.
No jejda...vždy ten zkoušející co je přísnější dává podobné příklady!! Příklad jsem počítal už před 10 lety!Pak už ne....
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #14 kdy: 25.06.2014, 16:31 » |
|
Firmy zabývající se SW elektro, mají tyto otázky vypracovány... .i s početními..... tam si je koupíte. (Třeba Klimša SW)
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Lubomie Staněk
|
|
« Odpověď #15 kdy: 28.06.2014, 21:34 » |
|
Zkusil jsem příklad číslo 6 představoval bych si to asi tak, jak je to v příloze předpokládal jsem rozepnutý spínač u levého spotřebiče, pokud by byl sepnutý, výrazně by se poměry v obvodu změnily.
Ještě jednou za vypočítaný příklad. Zkusil jsem si ho sám od začátku spočítat a kontroloval jsem si vždy jen výsledky. K mému potěšení jsem to zvládl a ve všech výsledcích jsem se shodoval s vašima. Z toho mám obrovskou radost. Díky
|
RT. E2/A
|
|
|
|
|