Když to nikdo nezmínil, zkusím to já:
kabel CYKY má nějakou elektrickou pevnost.
U jednotlivých vodičů v trubce to neumím vyhodnotit jak moc je to dobře nebo špatně
Vodiče s jednoduchou izolací určené pro rozvod 230/400V jsou zpravidla zkoušeny na 400/750 takže tam problém nehledejte. Jinak bysme museli řešit i mezifázové průrazy uvnitř kabelu... Čistě k tématu, mnoho zemí preferuje stále chráničky a protahovací krabice. Před pár lety jsem kreslil domek pro italského občana a ten na tom vysloveně trval.
Oteplování není problém, pokud to navrhuje někdo, kdo má povědomí o oteplení vodičů při souběhu a neposlouchá tupě normy... (někde nebudu to teď hledat je psáno že pro byty se souběh počítat nemusí), nakonec pojem "v trubce ve stěně" zná i Sichr... Jen prostě při více seskupených obvodech klesá zatížitelnost. Podle mne to má hlavní nevýhodu v bezpečnosti a v nepřehlednosti, proti 2 jednoznačným výhodám:
1/ přidat něco není problém pokud je to tak od návrhu dimenzováno
2/každých 20-40 let nemusí nastoupit borci s bouracím kladivem
V Čechách lze oponovat neharmonizovan
ou ČSN 332130 ed.4 bod 8.7.4. Obecně zejména v místech páteřních rozvodů pokud mám vypočtenou zeď a chci do ní zaříznout po celé délce např. tr. průměr 63, už bych se dotazoval statika...