|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 16.05.2016, 16:28 » |
|
Díky nějakým zkušenostem už zásadně odmítám u běžných bytů a rodinných bytů, jakoukoliv zásuvku mimo proudový chránič. Stejně jako přes zásuvku připojovat EZSku. Světla bez chrániče ano, pokud se nejedná o dřevěnou chatku. Pokud jsou kabely ve dřevě, nebo jiném hořlavém materiálu, tak bych na chrániči trval.
Dále si dovolím připomenout, že se nejená o přidání jedné zásuvky, ale novou elektroinstala ci a dle zákona a zdravého rozumu, je potřebná projektová dokumentace. V té pak najdete odpovědi na všechny vaše otázky. Především pokud se jedná o instalaci v dřevostavbě.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
|
Zdeněk Friedrich

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 17.05.2016, 13:09 » |
|
Na vaší soukromou zprávu (že jsem vám mojí radou moc nepomohl) odpovídám veřejně, třeba se z toho poučí i ostatní, kteří si myslí, že elektrika je pro blbce a každý si to zvládne udělat sám  . Vzhledem k tomu, že se cítím být v řemesle zodpovědný za zdraví jiných, tak jsem vám jako laikovi, který o problematice zcela evidentně nemá ani šajnu, radit nechtěl. Nejlépe to vystihnul Pavel Horský v diskusi viz http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,35467.0/topicseen.htmlJediná rada, kterou jsem vám ochoten poskytnout je: Pozvěte si zkušeného elektrikáře  . S pozdravem Zdeněk Friedrich
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Miroš Jan
OSVČ - živnostník

telefon +420 604791991
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 17.05.2016, 13:46 » |
|
Na chatě, nová elektřina. 5zásuvkových okruhů, jeden světelný. Spotřebiče Bojler cca1500W, rychlovarná konvice cca 1000W , čerpadlo cca 1000W +nějaké běžné nářadí v dílně, vrtačka, malý mafl ... Hlavní jistič je 20A. Takže zásuvky 16A a světla10A? a jestli a jaký proudový chránič?
Že mě to nijak nepřekvapuje. Co Čech, to Ferda mravenec, práce všeho druhu. 
|
|
|
Zaznamenáno
|
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace
|
|
|
|
|