Jedna sa o zapojenie vypinaca 5. Ja by som si na Vasom mieste zavolal elektrikara a ten to bude mat raz-dva. Neviem ako to mate natahane, ale podla mojho nazoru nepotrebujete tie AC-DURy. Neni to dobry napad nehat krabicu zakrytu pod SDK, ked sa nieco stane ako to spravite ked bude vsetko zakryte?

vám za odpověď. Zapojení vypínače 5, pokud tedy nepíši nesmysl, je zapojení 2 světelných okruhů z jednoho vypínače? Pokud ano, tak tak to úplně není, pro každý vypínač je okruh pouze jeden = jeden vypínač bude ovládat 6 LED bodových světel a druhý vypínač bude ovládat ta 3 závěsná světla - takto to již zapojeno je, pouze namísto 6 a 3 vývodů mám vývod jen 1 a 1.
Čili jednoduše mi jde o to, kam zapojit drát, vedoucí ze stropu (fáze + nulák) a jak je propojit uvnitř té krabičky tak, abych z nich dostal vývodů 6. Používat tolik "čokolád" se mi nechce, proto bych to radši řešil krabičkou.
Jinak samozřejmě chápu obavy a za doporučení elektrikáře

, no naučil jsem se vše vždy sám - zdít, stěrkovat, dělat podhledy, dělat zásuvky a vypínače a mnoho dalšího. Pokud si ani po případném vysvětlení nebudu vědět rady, nemá smysl riskovat, nechci nic spálit, ani vyhořet. No pokud by se našel někdo, kdo ví, jak na to a mohl by to nějak "selsky" (nejsem elektrikář, takže odborným výrazům z oboru nerozumím) popsat, či úplně ideálně třeba v malování jen načrtnout vodiče, byl bych vděčný.
Třeba jak posílám v příloze - naznačen pouhý přívod. Bylo by alespoň toto zapojeno korektně?