|
Miroš Jan
OSVČ - živnostník
telefon +420 604791991
|
|
« Odpověď #1 kdy: 05.06.2016, 09:24 » |
|
Mohu dát tři ochrany jednofazovy 25A na třífázový jistič 3x16A mám doma tři ochrany a nechce se mi kupovat třífázovou ochranu
Nějak tomu nerozumím. Co to je "Tři ochrany jednofazovy 25A na třífázový jistič 3x16A:? To jako nahradir ten 3 F 16A, za 3 1 f 25A? Nebo ta ochrana je svodič přepětí?
|
|
|
Zaznamenáno
|
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace
|
|
|
|
|
Jan Bocek
|
|
« Odpověď #3 kdy: 05.06.2016, 10:14 » |
|
Ano,
shlédlo tohle téma již více než 80 účastníků konference, ale všichni kroutili hlavou nad tím "co básník chce říci" .
Pokud není jasně položená otázka s odborným názvoslovím, tak nemůžete čekat kvalitní odpověď. Zkuste si také udělat větný rozbor toho, co jste napsal.
Takhle se můžeme jen domýšlet a hádat .....
|
|
|
Zaznamenáno
|
specializace: průmyslová instalace, kontrola strojů revize elektrického zařízení E1B telefon: 777 273 732 email: jan.bocek@safeb.cz
|
|
|
|
|
|
|
Miroš Jan
OSVČ - živnostník
telefon +420 604791991
|
|
« Odpověď #8 kdy: 05.06.2016, 12:32 » |
|
Mám rozvaděč na chatě je tam 380v Chtěl bych tam dát proudový chránič Doma mám tři jedno fazovy chrániče navíc Jde mi o to jestly mohu zapojit tři ochrany jedno Fazove za tři fazovy jistič
Jak je stará ta elektroinstala ce? Použít tři FI, na jeden 3 F okruh nelze.
|
|
|
Zaznamenáno
|
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace
|
|
|
|
|
|
Ižák Ctibor
|
|
« Odpověď #12 kdy: 06.06.2016, 17:16 » |
|
p.Roger. Vyveďte ma z omylu. Majú "Fíčka" vôbec vlastný odber, alebo len odber v rámci stratového výkonu. Vlastný odber majú napr:elektromery, niektoré zdroje a podobne. Sú to spotrebiče, ktoré odoberajú určitý výkon,aj keď sú v kľude, čiže netečie cez ne žiadny prúd, to znamená, odberateľ nič neberie a predsa platí. Odber(stratový výkon) je niečo iné. To je odber , ktorí môže odberateľ ovplyvniť technickými úpravami a je úmerný k odoberanému výkonu. Tento odber však nemôžete počítať, že je stály. je len pri odbere energie a to úmerné k stavu inštalácie a odoberaného výkonu. Možno sa mýlim, preto prosím o váš názor.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Najkrajší pocit je hrejivý pocit pri srdci z dobre vykonanej práce.
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #13 kdy: 06.06.2016, 17:39 » |
|
Majú "Fíčka" vôbec vlastný odber, alebo len odber v rámci stratového výkonu. Vlastný odber majú napr:elektromery, niektoré zdroje a podobne....
Existují i elektronické proudové chrániče, a ty zřejmě jakýsi vlastní pidiodběr mají.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|