|
|
|
|
|
ACEOF ACES
Neverifikovaný uživatel @7
Odpočet běží
|
|
« Odpověď #58 kdy: 28.06.2018, 10:45 » |
|
. Na obr. 2 vývoj počtu hlášených pracovních úrazů způsobených elektrickým proudem, vidím, že bylo na nn v roce: 1994 - 177 úrazů, 2009 - 47 úrazů, pokles 2012 - 75 úrazů, vzestup. Když v tab. 1 sečtu Poř. č. 7, 8, 9 a 10 vychází: 34 smrtelných pracovních úrazů za 20 let. Opravňuje to k normativnímu nařízení, masivního nasazení proudových chráničů, milionům lidí?
|
klima se rychle mění a společnost, jak jí známe se začne hroutit, pokud lidé co nejdříve podstatně nesníží svou spotřebu
31.12.2020 - 10 let a 9 měsíců.
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #59 kdy: 28.06.2018, 11:00 » |
|
Když v tab. 1 sečtu Poř. č. 7, 8, 9 a 10 vychází: 34 smrtelných pracovních úrazů za 20 let.
Opravňuje to k normativnímu nařízení, masivního nasazení proudových chráničů, milionům lidí?
Problém je v tom, že se jedná o dvě různé kategorie rizik. Na jedné straně pracovní úrazy - tj. v prostředí, které je ze zákona pod kuratelou školení, pravidelných revizí atd. - a na druhé straně miliony laických uživatelů provozujících nerevidované spotřebiče často pochybného původu a stáří v nerevidovaných instalacích. Zavedení podobně přísného režimu i na domácnosti by je stálo mnohonásobně víc, než nějaký proudový chránič.
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #61 kdy: 28.06.2018, 12:15 » |
|
A byla potřeba masívní změna provádění hromosvodů? Vše je vždy založeno na dobrém kšeftu a my budeme držet hubu, neboť se na vlně kšeftu rovněž vezeme. Není potřeba veřejně zkoumat, jak se věci vlastně mají, že? Je potřeba přijmout skutečnost, že tomu tak je a jinak to nebude
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
Rozvodak
|
|
« Odpověď #63 kdy: 28.06.2018, 12:36 » |
|
Já vycházím z odkazu, který uvedl Jirka Š. Svejkovský, jestli máte lepší můžete ho napsat?
O co se opírá nařízení masivního nasazení proudového chrániče milionům lidí, je to nařízení oprávněné, je to potřeba nařizovat?
Na co polemizovat o správnosti nasazení RCD? Je to nařízeno už nějakej pátek a z logiky věci vychází že je to dobře. Jestli se vám to nařízení nelíbí, klidně si to doma odpojte a "hrajte si s ohněm", je to vaše volba.
|
Montér ve službách rozvodných závodů.
|
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský
Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C5
|
|
« Odpověď #66 kdy: 28.06.2018, 13:43 » |
|
Proudový chránič musí být připojený na všechny zásuvky a světla v bytě(domě), to mi nikdo nerozmluví, z hlediska jestli má k zásuvce přístup laik nebo ne, za mně je to uplně jedno proudový chráníč dávám vždy.
Nojo, takto se můžete rozhodovat vy, s §6. My, co máme i §9 musíme svoje rozhodnutí dobře odůvodnit. Argument, že se mi to tak zdá lepší většinou neprojde. Zvlášť v okamžiku, kdy by to někoho stálo peníze navíc. To už pak není argumentace, ale ukecávání.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C5
|
|
|
par.6
Neverifikovaný uživatel @4
|
|
« Odpověď #67 kdy: 28.06.2018, 13:52 » |
|
Nojo, takto se můžete rozhodovat vy, s §6. My, co máme i §9 musíme svoje rozhodnutí dobře odůvodnit. Argument, že se mi to tak zdá lepší většinou neprojde. Zvlášť v okamžiku, kdy by to někoho stálo peníze navíc. To už pak není argumentace, ale ukecávání.
Chápu vaše rozhodnutí i váš názor ale vše má svoje pro a proti, všechny ochrané doplňky jsou pro dobro zakazníka a finančně náročné by tahle operace být neměla když máte proudový chránič tak jak víte určitě se vždy najde místo na připojení dalších cca 5 zásuvek k PCH. Jenom aby jste to nepochopil špatně rozhodně se nechci hádat s kalibrem jako jste vy, vy máte rozhodně více zkušeností a taky znalostí jenom mám taky svůj názor
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský
Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C5
|
|
« Odpověď #68 kdy: 28.06.2018, 14:53 » |
|
Jenom aby jste to nepochopil špatně rozhodně se nechci hádat s kalibrem jako jste vy, vy máte rozhodně více zkušeností a taky znalostí jenom mám taky svůj názor Nemyslel jsem na zkušenosti nebo dokonce kalibr. Myslel jsem tím úhel pohledu, co si mohu jako RT dovolit a co už ne (méně, než vy). Jaký článek normy byste napsal k závadě "Zásuvka pro lednici není chráněna proudovým chráničem"? Nebo tam prostě napíšeme "bylo by to tak lepší"?
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C5
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #69 kdy: 28.06.2018, 15:48 » |
|
Jako elektrikář si mohu dovolit říct že se mi to nelíbí protože.... . Jako RT musím mít argument. Tedy že to problém, jinými slovy že to neodpovídá ČSN XX XXXX-XX v ed.X, především článku XX.XX.X I když si myslím že i ten elektrikář by měl vědět o čem mluví a proč se mu to nezdá.
Ale to už jsme trochu mimo prvotní dotaz.
Jinak taky furt nechápu proč musí být pokaždé takové haló okolo PCH. Jejich nasazení na všechny zásuvky a dnes i světelné okruhy v objektech pro bydlení, je už mnoho let standardem a tak bych očekával že s tím nebude mít nikdo normální vůbec žádnej problém.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #70 kdy: 28.06.2018, 17:41 » |
|
Jinak taky furt nechápu proč musí být pokaždé takové haló okolo PCH. Jejich nasazení na všechny zásuvky a dnes i světelné okruhy v objektech pro bydlení, je už mnoho let standardem a tak bych očekával že s tím nebude mít nikdo normální vůbec žádnej problém.
Přesně tak Honzo. Neustálé diskuse o jasných věcech jsou jen proto, že těm pro mnohé jasným věcem spousta kolegů ještě dostatečně nerozumí a tak díky diskusím zjišťují, že se jim otevírají naprosto jiné obzory a ty jejich se jim pomalu rozpouští jako pára nad hrncem. Vždy se najde spousta odborníků, kteří budou ty druhé přesvědčovat o své pravdě, o které si doteď mysleli, že to je ta jediná správná. A nechtějí za žádnou cenu připustit, aby právě ta jejich pravda nebyla tou pravou. A tak se vlastně chová většina z nás. Jde jen o to, jak je pro danou osobu těžké si vysypat popel na hlavu. Pak se tu sáhodlouze neustále diskutuje o jedné a té samé záležitosti. A jiné to nikdy nebude. Je potřeba si na to zvyknout a nebo některé lidi ignorovat. Já už si takového člověka našel, bo nebylo jiného zbytí :-)
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|