Pripadne muzete 2) vynechat a rovnou preskocit na 3) a hodit tam omylem jistic "C", prijede technik, pokusi se vas na miste odchytit a vy se s nim pak domluvite... Kdyz by vas neodchytil, technik nahlasi zavadu a mate 30 dnu na opravu (mate stale rozplombovano)...
Nevidím žádný rozumný důvod k podobnému podvodu. Jen ze sebe uděláte pitomce, že nepoznáte jistič s char B od C a u techniků budete mít "černý puntík" a při řešení další podobné zakázky budete pod větším dohledem. Je to velmi krátkozraké řešení.
Pripadne mate v podstate 14 dnu plus 30 dnu na pokusy s ruznymi hlavnimi jistici...
Myslím že zkušený elektrikář nemá zapotřebí dělat takové pokusy. Změří imedanci sítě u elektroměru, obhlédne spotřebiče a především ty které (ne)pravidelně vybavují jističe, obhlídne místní situaci a navrhne řešení. Osobně si nejsem jist, že bych to i obhájil u zákazníka a ten že by mě zaplatil třeba 4 návštěvy s dopravou, kvůli takové banalitě jako je výměna hlavního jističe za jiný.
Doporučuji postup který už naznačili kolegové. Tedy najít dostatečný důvod/argument ke změně chrakteristiky jističe a požádat distributora o povolení k jeho výměně. I kdyby žádost byla zamítnuta, vyměňte hlavní jistič za jiný, protože to s velkou pravděpodobnos
tí trochu pomůže. Ale úplně vyhráno mít pravděpodobně nebudete. Díky zlepšování sítě a její nišší impedanci (odporu) se s občasným vybavením jističů i s velmi rozdílným jm. proudem, prostě dá očekávat. (často stačí jen prasknutí žárovky a je venku jak 10A, tak 25A jistič)
Ale podle mne řešíte důsledek a ne příčinu této situace. 25A jen tak nevypadává.
Edit: Předběhl jsi mě Vítku