|
JOJOK
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #19 kdy: 16.06.2010, 21:11 » |
|
Tie vykony som sledoval na to som si dal sakra pozor. Vsetko som zapojil a spustil na max vykon jak vsetky spiraly tak aj ruru a sledoval odbery fáz.... Samozrejme nikdy to nepojde na plny vykon, lebo spiraly po dosiahnutí teploty vypnú a zase sa potom zapnú a tak sa to opakuje a tak isto aj rura(trouba).....
|
Vyhláška MPSVaR SR c. 508/2009 Z.z.. , § 23 Elektrotechnik na riadenie činnosti alebo prevádzky
|
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #21 kdy: 16.06.2010, 21:40 » |
|
No, mě to připadá, že vás svrbí za pravým uchem a drbete to levou rukou. Správné řešení je zapojit desku na tři fáze a tu nejméně zatíženou protáhnout na troubu. Odjistit 3x20A. Pokud nestačí, 25A a zaplatit navýšení příkonu. Za komfort se platí, pokud na něj nemáte, vraťte se k plynovému sporáku.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
JOJOK
|
 |
« Odpověď #22 kdy: 16.06.2010, 22:02 » |
|
No, mě to připadá, že vás svrbí za pravým uchem a drbete to levou rukou. Správné řešení je zapojit desku na tři fáze a tu nejméně zatíženou protáhnout na troubu. Odjistit 3x20A. Pokud nestačí, 25A a zaplatit navýšení příkonu. Za komfort se platí, pokud na něj nemáte, vraťte se k plynovému sporáku.
Problem je v tom ze na tej bytovke neni plyn... inak by samozrejme bola doska plynová  Ak by som zapojil dosku na tri faze a na tu najmenej zatazovanu by som dal 2,4kW ruru(trubu) tak by to nevychadzalo vykonovo.... 1,7kW spirala + 2,4kW rura = 4,1kW na fazu...
|
Vyhláška MPSVaR SR c. 508/2009 Z.z.. , § 23 Elektrotechnik na riadenie činnosti alebo prevádzky
|
|
|
JOJOK
|
 |
« Odpověď #23 kdy: 16.06.2010, 22:29 » |
|
Pri tom istení 3x20A by to bolo OK.
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #24 kdy: 16.06.2010, 22:35 » |
|
Tak v čem je problém? Máte binec v jištění. Nechte si to od někoho srovnat, rozdělit zásuvkové obvody na alespoň dva. Problém není v troubě, problém máte v instalaci. Tu musíte dát do pořádku.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
|
Lukáš Malík
Neverifikovaný uživatel @5

Montáže a opravy elektro do 1000V, §8
|
 |
« Odpověď #26 kdy: 16.06.2010, 23:14 » |
|
Naposledy kamenuju  Problém je v kutilstvý a šetření... lidová tvořivost V tomhle vám dám zapravdu...dne ska jsem se byl mrknout na jedny stoupačky, co budem dělat rekonstrukci a co jsem viděl, mi málem vyrazilo dech - přívod do bytu, tažený přes hlavní jistič 20A/B a přes elektroměr zapojený průřezem 2,5mm2 ! Potkal jsem na chobdě majitele, prý už asi tak dva roky to mají. Elektroměr zaplombovaný a stoupačka taktéž!!! Vážně nekecám, no nechápal jsem  Mám to na foceno, nicméně jsem teď bez baterky do foťáku a bohužel nemám čtečku karet....
|
Domovní a bytové elektroinstala ce. Realizace datových sítí, rozvodů TV a DT, specializace na STA stanice, TV a SAT rozvody bytových a rodinných domů TV a SAT technika - prodej, servis
|
|
|
Oliver Mička

Automatizácia
|
 |
« Odpověď #27 kdy: 16.06.2010, 23:21 » |
|
V prvom rade by mala byt varná doska istená samostatným 3f ističom (podla oberu) B16/3 s hlavným vypínačom pri sporáku, Elektrická rúra kedže je to samostatný spotrebič musí mať svoje vlastné istenie napr B16/1 . Najlepšie asi bude ak ten 3f prívod čo máte v kuchyni využijete len na napájanie varnej dosky samozrejme nezabudnúť na Hl.vypínač ! A na tu elektrickú rúru si natiahnite nové vedenie so samostatným isteným kedže sa jedná o spotrebič nad 2kW čo už by malo mať svojé vlastné istenie. alebo ak máte v kuchyni nejaký zásuvkový okruh ktorý není využitý na napájanie niečoho trvalého a výkonného tak môžete ho využiť na napojenie el.rúry. Ale len ak je tam tá možnosť
|
- Projektovanie a programovanie PLC (Rockwell,Siemens,atd). - Meniče a pohony. - RaM. - Elektroinštalá cie do 1000V.
|
|
|
Oliver Mička

Automatizácia
|
 |
« Odpověď #28 kdy: 16.06.2010, 23:28 » |
|
V tomhle vám dám zapravdu...dne ska jsem se byl mrknout na jedny stoupačky, co budem dělat rekonstrukci a co jsem viděl, mi málem vyrazilo dech - přívod do bytu, tažený přes hlavní jistič 20A/B a přes elektroměr zapojený průřezem 2,5mm2 ! Potkal jsem na chobdě majitele, prý už asi tak dva roky to mají. Elektroměr zaplombovaný a stoupačka taktéž! Vážně nekecám, no nechápal jsem  Mám to na foceno, nicméně jsem teď bez baterky do foťáku a bohužel nemám čtečku karet.... vodič v priereze 2,5mm2 znesie od 17 až po 38A  takže ak bol ten prívodný kábel v stúpačke tak mal ešte malú rezervu 
|
- Projektovanie a programovanie PLC (Rockwell,Siemens,atd). - Meniče a pohony. - RaM. - Elektroinštalá cie do 1000V.
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník

|
 |
« Odpověď #29 kdy: 16.06.2010, 23:36 » |
|
vodič v priereze 2,5mm2 znesie od 17 až po 38A Úsměv takže ak bol ten prívodný kábel v stúpačke tak mal ešte malú rezervu Mrknutí Jaká je délka a uložení?  Snese i proud svářečky 100A, ale v zimě za - 22stupňů, jen se trochu hřeje.  A změřil někdo procházející proud při plném zatížení, kdy se pere, vaří?
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
Oliver Mička

Automatizácia
|
 |
« Odpověď #30 kdy: 16.06.2010, 23:48 » |
|
vodič v priereze 2,5mm2 znesie od 17 až po 38A Úsměv takže ak bol ten prívodný kábel v stúpačke tak mal ešte malú rezervu Mrknutí Jaká je délka a uložení?  Snese i proud svářečky 100A, ale v zimě za - 22stupňů, jen se trochu hřeje.  A změřil někdo procházející proud při plném zatížení, kdy se pere, vaří? No ak máme uloženie napr vo vzduchu pri okolnej teplote 20°C tak ten 2,5mm2 vodič znesie 24A a pri dĺžke cca 20 metrov by to mal ustáť v pohode. Ale ja som to napísal len tak že tolko znesie.... no
|
|
|
|
JOJOK
|
 |
« Odpověď #31 kdy: 17.06.2010, 06:03 » |
|
V prvom rade by mala byt varná doska istená samostatným 3f ističom (podla oberu) B16/3 s hlavným vypínačom pri sporáku, Elektrická rúra kedže je to samostatný spotrebič musí mať svoje vlastné istenie napr B16/1 . Najlepšie asi bude ak ten 3f prívod čo máte v kuchyni využijete len na napájanie varnej dosky samozrejme nezabudnúť na Hl.vypínač ! A na tu elektrickú rúru si natiahnite nové vedenie so samostatným isteným kedže sa jedná o spotrebič nad 2kW čo už by malo mať svojé vlastné istenie. alebo ak máte v kuchyni nejaký zásuvkový okruh ktorý není využitý na napájanie niečoho trvalého a výkonného tak môžete ho využiť na napojenie el.rúry. Ale len ak je tam tá možnosťSamozrejme 3f istic je B16/3 aj hlavny vypinač. Ak by bola ina vetva na 230V menej zatazovana, tak by som to dal samozrejme na samostatne istenie, ale bohuzial tak neni.... Jeden istic 16A je na 5 zasuviek v tej garsonke(mikrovlnka, chladnicka, televizor, konvica) Takze len tak tak a nie este rura  je to totalne zmrstene mali to natiahnut aspon na 2 istice 16A....
|
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #32 kdy: 17.06.2010, 11:23 » |
|
Ak by som zapojil dosku na tri faze a na tu najmenej zatazovanu by som dal 2,4kW ruru(trubu) tak by to nevychadzalo vykonovo.... 1,7kW spirala + 2,4kW rura = 4,1kW na fazu...
Možná, že by vám rozdělení zátěže tak, jak to udělal výrobce varné desky, tj. L1: 2,4 kW (deska) + 2,3 kW obvod pro pračku L2: 4,1 kW (trouba 2,4 + deska 1,7) + světelné obvody L3: 1,7 kW (deska) + ten 5-zásuvkový obvod vyšlo lépe.
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
JOJOK
|
 |
« Odpověď #33 kdy: 17.06.2010, 11:32 » |
|
Myslel som 3f istic je B16/3 je samostatny v rozvodnej skrini len pre tych 400V v kuchyni - Varnu dosku a trubu prierez kabla 2,5mm2 CU.
|
|
|
|
JOJOK
|
 |
« Odpověď #34 kdy: 17.06.2010, 16:45 » |
|
Este prilozim fotku pre ilustráciu(pre predstavu). Kabel z krabice do varnej dosky H05VV-F 5G2,5mm2....
|
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #35 kdy: 17.06.2010, 17:06 » |
|
Este prilozim fotku pre ilustráciu(pre predstavu). Kabel z krabice do varnej dosky H05VV-F 5G2,5mm2....
A co dutinky, jsou na koncích slaněných vodičů nalisovány? Když zazdíváte Wago svorky, tak lisovací kleště taky asi nebudete mít...
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|