|  | 
	|  | 
	|  | 
	|  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Jan Franěk Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik

| 
								|  | « Odpověď #4 kdy: 25.06.2019, 05:51 » |  | 

Kupte si jich více a zkuste je různě nakombinovat. Občas se dokáží vzájemně ovlivňovat (asi nekvalitní vnitření zapojení- filtr) a protože mají většinou díky toleranci i trochu odlišné vlastnosti, v 90% případů to pomůže. |  
						| 
 Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.www.fraja.cz  ,  revize@fraja.cz  ,  tel: 728171585 |  |  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Jan Franěk Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik

| 
								|  | « Odpověď #6 kdy: 25.06.2019, 08:17 » |  | 

Omlouvám se. Případ toho mého popsaného ovlivňování se týká LEDek na 230V. V tomto případě to neplatí, přehlédl jsem to trafo. 
 Tam bývají problémy v návrhu trafa na hraně. Vždy je potřeba počítat minimálně s 20-30% rezervou. Jednou jsem potkal vadnou LEDku, kdy přetěžovala trafo "nedokonalým zkratem",  který se projevoval především po pár minutách svícení, tedy zahřátí čipu. Pamatuji i problém s "trafem" a nesplněnou minimální zátěží za jeho elektronikou.
 |  
						| 
 Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.www.fraja.cz  ,  revize@fraja.cz  ,  tel: 728171585 |  |  | 
	| 
			| 

| Vít Rotrekl 

| 
								|  | « Odpověď #7 kdy: 25.06.2019, 08:32 » |  | 

Trafo je do 15W a žárovka má každá 5W.
 Toto bude jádro pudla... trafo 15W, LEDek taky 15W. Bude to chtít zdroj alespoň 20W, jak píše Honza F, cca 20-25% výkonu na víc. |  
						| 
 Mírně pokročilý RT   |  |  | 
	| 
			| 

| František Šohajda 

RT E2-A

| 
								|  | « Odpověď #8 kdy: 25.06.2019, 08:55 » |  | 

Je to problém zejména u BAU a podobných ucelených výrobků i s trafem.Jak píší kolegové....
 Tyto komplety z BAU a podobných obchodů nepočítají s rezervou 25-30% na delší dobu svícení.
 Elektronické trafa jsou pak přehřáté a vypínají jejich vestavěné pojistky-ochrany polovodičů!
 Už jsem je měnil několikrát, zejména u kuch linek, kde svítí delší dobu (uvaření oběda a pod.)......
 Těžko se pak vysvětluje laikům, co to způsobuje.
 |  
						| 
 RT -EZ   - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let.... |  |  | 
	|  | 
	|  | 
	| 
			| 

| František Šohajda 

RT E2-A

| 
								|  | « Odpověď #11 kdy: 25.06.2019, 10:59 » |  | 

Já bych zkusil LED žárovky s menším příkonem. Ano... To máte jedno -slabší LEDky nebo silnější trafo....jedno nebo druhé...   |  
						| 
 RT -EZ   - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let.... |  |  | 
	|  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Zdenek Hejčl OSVČ - živnostník

| 
								|  | « Odpověď #14 kdy: 25.06.2019, 22:54 » |  | 

V koupelně v sádrokartonu v podhledu mám tři LED žárovky za sebou.V poslední době různě zhasínají a zase svítí.
 Výměna trafa ani kabelů z objímkami GU 5.3 nepomohla.
 Na stejný kabel je přes wago spojky napojen i 12V ventilátor.

To je nářez! Jaký příkon má ventilátor?  Musí se dimenzovat na maximální příkon LED + ventilátor + dal bych tak 40% navíc... Kvůli rozběhu ventilátoru. |  
						| 
 Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní ČechyVýroba, montáž a servis vah. EU
 |  |  | 
	|  |