|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 25.06.2019, 05:51 » |
|
Kupte si jich více a zkuste je různě nakombinovat. Občas se dokáží vzájemně ovlivňovat (asi nekvalitní vnitření zapojení- filtr) a protože mají většinou díky toleranci i trochu odlišné vlastnosti, v 90% případů to pomůže.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 25.06.2019, 08:17 » |
|
Omlouvám se. Případ toho mého popsaného ovlivňování se týká LEDek na 230V. V tomto případě to neplatí, přehlédl jsem to trafo.
Tam bývají problémy v návrhu trafa na hraně. Vždy je potřeba počítat minimálně s 20-30% rezervou. Jednou jsem potkal vadnou LEDku, kdy přetěžovala trafo "nedokonalým zkratem", který se projevoval především po pár minutách svícení, tedy zahřátí čipu. Pamatuji i problém s "trafem" a nesplněnou minimální zátěží za jeho elektronikou.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Vít Rotrekl

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 25.06.2019, 08:32 » |
|
Trafo je do 15W a žárovka má každá 5W.
Toto bude jádro pudla... trafo 15W, LEDek taky 15W. Bude to chtít zdroj alespoň 20W, jak píše Honza F, cca 20-25% výkonu na víc.
|
Mírně pokročilý RT 
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 25.06.2019, 08:55 » |
|
Je to problém zejména u BAU a podobných ucelených výrobků i s trafem. Jak píší kolegové.... Tyto komplety z BAU a podobných obchodů nepočítají s rezervou 25-30% na delší dobu svícení. Elektronické trafa jsou pak přehřáté a vypínají jejich vestavěné pojistky-ochrany polovodičů! Už jsem je měnil několikrát, zejména u kuch linek, kde svítí delší dobu (uvaření oběda a pod.)...... Těžko se pak vysvětluje laikům, co to způsobuje.
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 25.06.2019, 10:59 » |
|
Já bych zkusil LED žárovky s menším příkonem. Ano... To máte jedno -slabší LEDky nebo silnější trafo....jedno nebo druhé... 
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 25.06.2019, 22:54 » |
|
V koupelně v sádrokartonu v podhledu mám tři LED žárovky za sebou. V poslední době různě zhasínají a zase svítí. Výměna trafa ani kabelů z objímkami GU 5.3 nepomohla. Na stejný kabel je přes wago spojky napojen i 12V ventilátor.
To je nářez! Jaký příkon má ventilátor? Musí se dimenzovat na maximální příkon LED + ventilátor + dal bych tak 40% navíc... Kvůli rozběhu ventilátoru.
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
|