David Gola
|
 |
« kdy: 04.08.2014, 14:10 » |
|
Před několika lety jsme provedli výměnu osvětlení na schodišti v domě (4NP, 7ks svítidel).
Byla nám namontována stropní svítidla s čidlem typu W121-STR. Každým rokem "odejdou" cca 2 svítidla. V čem může být problém (ve výrobci, přepětí ...)? Popř. mi, prosím, doporučte ověřenou značku svítidel.
|
|
|
|
|
David Gola
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 04.08.2014, 18:47 » |
|
Několikrát praskla trubičková pojistka v elektronice (po výměně byla svítidla funkční). Ale některá svítidla pojistky neměla - závada je pravděpodobně na elektronice. Vadnou součástku nejsem schopen zjistit. Také se stává, že svítidlo reaguje rozsvícením na pohyb, ale jiné svítidlo, třeba o dvě patra níže, začne zničeho nic blikat v intervalu cca 1sec.
|
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 04.08.2014, 18:57 » |
|
Při prasknutí žárovky obvykle odejde pojistka. Pokud není, odejde svítidlo. Používáme Olgy, stejný "problém". Ostatně, co byste za ty čtyři stovky chtěl?
To zablikání není chyba, ale vlastnost. Jenom si už nepamatuju jaká (čas do zhasnutí?).
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
nobodymuzzneznama
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 04.08.2014, 22:12 » |
|
Osobně mám velmi špatnou a to opravdu velmi špatnou zkušenost se svítidly panlux s mikrovlnným senzorem, pokud to říkám dobře. Senzor není vidět, je skrytý pod opálovým sklem uvnitř. Ale v podstatě takový senzor má tendenci odejít do věčných nebeských proudů asi v jakémkoli takovém svítidle s tímto senzorem.
Naopak, zase čidla pohybová - tepelná jsou od panluxu asi snad jedny z nejlepších. Za rozumnou cenu - velmi dobrá kvalita - nedávám je sice zrovna každý den, ale zatím jsem s nimi nejvíce spokojen. Nevím, proč tomu tak je, že se jim ty mikrovlny nepovedly, ale je to moje zkušenost. Proto raději preferuji pohybové senzory s tím tepelným principem. Samozřejmě, jak jsem řekl - od panluxu. Ale ostatní jsou také dobré. Ovšem cena někdy je trochu větší. V tomto případě u mě prohrál huttermann. S tím jsem měl pořád problémy. V.S.
Ale třeba zrovna jinému fungují. Mě prostě ne.
|
|
|
|
|
|
David Gola
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 05.08.2014, 07:26 » |
|
Dům je bez výtahu a montáž nám provedl elektrikář.
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 05.08.2014, 08:58 » |
|
Osobně mám velmi špatnou a to opravdu velmi špatnou zkušenost se svítidly panlux s mikrovlnným senzorem, pokud to říkám dobře. Senzor není vidět, je skrytý pod opálovým sklem uvnitř. Ale v podstatě takový senzor má tendenci odejít do věčných nebeských proudů asi v jakémkoli takovém svítidle s tímto senzorem.
Naopak, zase čidla pohybová - tepelná jsou od panluxu asi snad jedny z nejlepších. Za rozumnou cenu - velmi dobrá kvalita - nedávám je sice zrovna každý den, ale zatím jsem s nimi nejvíce spokojen. Nevím, proč tomu tak je, že se jim ty mikrovlny nepovedly, ale je to moje zkušenost. Proto raději preferuji pohybové senzory s tím tepelným principem. Samozřejmě, jak jsem řekl - od panluxu. Ale ostatní jsou také dobré. Ovšem cena někdy je trochu větší. V tomto případě u mě prohrál huttermann. S tím jsem měl pořád problémy. V.S.
Ale třeba zrovna jinému fungují. Mě prostě ne.
U nás v paneláku máme již tři roky namontovaná svítidla od Panluxu, typ Plafoniera S, radarový senzor. Zatím se neměnilo jediné svítidlo. Celkem ve dvou vchodech instalováno 40ks svítidel. Cena svítidla cca 700,-Kč
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 05.08.2014, 09:34 » |
|
Před nějakým rokem jsem montoval řadu pohybových čidel, ty které spínali triaky tak tam jsem vřadil malou pojistku (rychlou) když zhoří žárovka, aby neodešel triak ! Vytažení oblouku v žárovce. U reléových spínání jsem to neřešil! Dodnes nevím o chybě čidla! 
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Pavel Žák
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 11.08.2014, 12:40 » |
|
U nás v paneláku máme již tři roky namontovaná svítidla od Panluxu, typ Plafoniera S, radarový senzor. Zatím se neměnilo jediné svítidlo. Celkem ve dvou vchodech instalováno 40ks svítidel. Cena svítidla cca 700,-Kč
Mám podobnou zkušenost. Zatím ani jedna reklamace.
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 11.08.2014, 13:41 » |
|
Nechytá ten radar i lidi za dveřma (slyšel jsem historku, jak si paní stěžovala, že celý vchod ví, kdy jde na záchod)? Průjezd výtahu svítidlo spolehlivě rozsvítí. Pak se na snímač různě lepí alobal. aby se odstínily dveře.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 12.08.2014, 13:33 » |
|
Nechytá ten radar i lidi za dveřma (slyšel jsem historku, jak si paní stěžovala, že celý vchod ví, kdy jde na záchod)? Průjezd výtahu svítidlo spolehlivě rozsvítí. Pak se na snímač různě lepí alobal. aby se odstínily dveře.
To může být pravda ! Já jsem podobnou situaci řešil v jedné školce...čidlo venku u vchodu...po příchodu do školky dětí pořád blikalo (svítilo nastavenou krátkou dobu)... Pak jsem zjistil, že hlavní dveře školky jsou plast a za dveřmi je šatna dětí, které si sem tam odběhli do šatničky...... a vždy seplo čidlo u vstupu!
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 12.08.2014, 17:00 » |
|
PIR dokáže reagovat na teplý a studený proud vzduchu, pohyb záclony nad radiáterem,... Mikrovlna dokáže reagovat na pohyb za "slabou" přepážkou, "papundeklová parodie na vstupní dveře" je na to v podstatě ideální. V některých aplikacích je zajímavé použít "duální" čidlo, PIR sepne mikrovlnu a ta musí potvrdit, že se něco děje.
A pokud nějaké čidlo, které nepatří do kategorie "Low End" nevydrží, je třeba se porozhlédnout, jestli mu něco nevadí. PANLUX je dobrá volba, pokud se použije tak, jak si výrobce přeje. Čidlo do vnitřního prostředí umístěné pod stříškou, kde na něj celé odpoledne svítí slunce, nevydrželo, jednak PIR snímač to nemá rád a ani ta teplota uvnitř součástkám nesvědčí.
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|