jaroslav12
|
 |
« kdy: 20.02.2013, 09:31 » |
|
Pri vypnutom vypinaci mi blika 10W led reflektor akostroboskop, poradte mi prosim co sa da s tym robit.
|
|
|
|
Radek Červený
Žij a nechej žít

|
 |
« Odpověď #1 kdy: 20.02.2013, 09:54 » |
|
Máte několik možností: - Oslovit dodavatele či výrobce, aby vadu odstranil - Hledat na tomto portále, protože je to po tisícípětistép rvní opakované téma. A jistě uznáte, že nebaví nikoho psát furt dokola to samé. Trošku snahy, příteli a dodržovat pravidla 
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 20.02.2013, 11:36 » |
|
Pri vypnutom vypinaci mi blika 10W led reflektor akostroboskop, poradte mi prosim co sa da s tym robit.
Když vypnu vypínač, tak nemůže nic svítit, natož tak blikat ? Pokud je instalace udělaná alespoň z 50% dle ČSN..... 
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
David Hruda

|
 |
« Odpověď #3 kdy: 20.02.2013, 11:37 » |
|
Když vypnu vypínač, tak nemůže nic svítit, natož tak blikat ? Pokud je instalace udělaná alespoň z 50% dle ČSN.....  V tomhle případě to úplně neplatí.
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 22.02.2013, 07:45 » |
|
K původnímu dotazu:
Nejméně náročné na úpravy a čas a s minimální spotřebou EE je dát ke svítidlu paralelně odrušovací kondenzátor 100 až 150nF/275V~. Vytvoří se tím kapacitní dělič, který znemožní nabití filtračního kondenzátoru v elektronice žárovky na napětí potřebné k jejímu probliknutí.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 23.02.2013, 21:33 » |
|
Nenapadá mě, která norma by něco takového zapovídala. Má to ale jeden háček - pokud je přepínač řešen jako dvojice spínačů, není zaručeno, že se kontakt na L rozpojí s dostatečným předstihem před sepnutím kontaktu na N. Takže je v takovém případě vhodné do přívodu N vřadit odpor - a to už zavání bastlením.
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 24.02.2013, 11:18 » |
|
Nenapadá mě, která norma by něco takového zapovídala.
Vzdušné vzdálenosti, povrchové cesty, umístění v přepěťové kategorii, návod výrobce....... ..atd. Asi by se něco najít dalo, osobně jsem v první chvilce proti jaksi "pocitově".
|
|
|
|
|
Robert Jedek

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 24.02.2013, 13:58 » |
|
Pokud je moznost dostat k vypinaci nulak, pak nejlepsim a nejspolehlivej sim resenim jenahradit spinac prepinacem razeni 6 a vodic ke svetlu prepinat mezi fazi a nulak. V poloze kdy jde na svetlo faze reflektor sviti, v poloze kde jde na svetlo nulak nedochazi k indukci a svetlo neblika...
Doporučoval bych podobné příspěvky vypouštět až 1. dubna, jinak jsou všecny naše diskuze o normách a selském rozumu zbytečné.
|
|
|
|
|