Jan. Holub
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 25.05.2016, 11:21 » |
|
Potřebuji napojit cyky 4x10 a ovládací 3x1,5 na staré kamenné zdi vyspárované. Kabel bude zasekán a znovu "obložen" kamenem. Marně však hledám výrobce nějaké retro krabice, nejlépe litinové, nebo pod., aby vše bylo v pořádku (venkovní zeď) a přesto to pěkně vypadalo. Dnešní plastové krabice se moc nehodí. Krabice bude také ve zdi, takže by stačilo retro-víko. Poradíte mi prosím někdo?
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan. Holub
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 26.05.2016, 12:04 » |
|
Na místě přerušení je během stavby pověšen staveništní rozvaděč. Po dokončení zde chci připojit RD a ze spojek mám docela strach. Nechají se udělat tak, aby vydržely to co nepřerušený kabel?? Původně jsem uvažoval v tomto místě zachovat venkovní zásuvky 220 a 380, ale není to nutné....udělá m je jinde.
|
|
|
|
|
Vít Rotrekl

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 26.05.2016, 13:11 » |
|
...ze spojek mám docela strach.
Když se dobře udělá, tak vydrží to stejný co kabel.
|
Mírně pokročilý RT 
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 26.05.2016, 13:31 » |
|
Marně však hledám výrobce nějaké retro krabice, nejlépe litinové, nebo pod., aby vše bylo v pořádku (venkovní zeď) a přesto to pěkně vypadalo. Retro krabice většinou vypadají otřesně! Jak píše kol.Rotrekl... ... Spojku na kabelu a dobře udělaná spojka vydrží určitě více jak "retro" krabice. Mám dobré zkušennosti s gelovými spojkami.Žádné zalévání. 
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...
|
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 27.05.2016, 06:32 » |
|
Když je to kamenná zeď, bylo by proti něčemu krabici více zapustit a víčko zamaskovat kouskem kamene? Tak, aby to bylo k nalezení, ale zároveň aby to nebilo do očí.
Může také být, ale nesmí to být "retro" krabice... Dnešní moderní výrobek. Také jsem to jednou dělal, na víčko mimo šrouby majitel ji nalepil kus kamene-maskování.
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 27.05.2016, 08:16 » |
|
Koukněte se do Proseče n.N. ke Švestkovi Nové a nepoužité retro.
Také jsem od nich něco sháměl a nedopadlo to dobře. Většinu požadovaného neměli, byli mi schopní poslat jen jednu věc (podle cenové nabídky, co mi poslali e-mailem), ovšem protože cena objednávky nedosáhla tímto 500,- Kč, zaúčtovali mně poplatek (pokutu) za malou objednávku 200,- Kč! Tak jsem na to divně koukal, pročetl znovu jejich obchodní podmínky a nic takového jsem tam nenašel. Od té doby (asi rok a půl) jsem od nich již nic neobjednával a ani nebudu, to není solidní jednání.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 27.05.2016, 23:43 » |
|
Vykašlat se na krabici. Udělat pořádnou spojku a tu zazdít. To bude nejhezčí řešení.
Takže již nemusejí být rozvodné krabice?
|
|
|
|
|
Rozvodak

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 28.05.2016, 21:49 » |
|
Takže již nemusejí být rozvodné krabice?
Zvlastni dotaz. Byly, jsou a budou. Ale v tomto pripade kdyz se jedna o spojeni dvou kabelu, zrejme na hlavnim privodu domu, je opravdu lepsi udelat kvalitni spojku, nez skatulku kde budou kontakty pracovat, navic ve venovnim prostredi.
|
Montér ve službách rozvodných závodů.
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #15 kdy: 29.05.2016, 10:04 » |
|
Zatím jsem neviděl sebelepší utěsněnou krabici ve venkovním prostředí, aby když ji otevřu za 10 let, nebyl v ní kondenz !  To ve spojce, která je dobře udělaná se nemůže stát.... 
|
|
|
|
Rozvodak

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 29.05.2016, 10:16 » |
|
Zatím jsem neviděl sebelepší utěsněnou krabici ve venkovním prostředí, aby když ji otevřu za 10 let, nebyl v ní kondenz !  To ve spojce, která je dobře udělaná se nemůže stát....  Presne tak, pak to hezky oxiduje...
|
Montér ve službách rozvodných závodů.
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #17 kdy: 30.05.2016, 07:33 » |
|
Kam tim miris? Krabice jiste budou porad potreba. Ale v tomto pripade, si myslim ze je zbytecna.
Prošlo by revizí u tebe použití zaomítnutí spojek a odboček namísto krabic?
|
|
|
|