|
|
|
|
David Hruda

|
 |
« Odpověď #3 kdy: 06.03.2018, 22:10 » |
|
Už i bílá s označením BH.
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
|
|
Patrik Dedík
Elektrikár a živnostník

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 07.03.2018, 11:59 » |
|
Tiez by som to rad vedel, ze na co treba aj pristroje do horlaveho podkladu ked je krabica. Vsetko kabel, svorky vlastne pristroj bude schovany v tej krabici. Vacsna dosiek je z plechu cize nehori. Za dalsie mame RCD, istice, takze podla mna zbytocnost a zasa by obmedzeny len na nejaku radu. Za mna urcite krabicu, ktora je na to urcena a potom zasuvka uz je to jedno.
|
Elektrotechnik na riadenie činnosti, alebo na riadenie prevádzky E1/A Projektovanie E2/A El. inštalácie domov a bytov vrátane bleskozvodov pdedik@centrum.sk
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 07.03.2018, 12:22 » |
|
Za dalsie mame RCD, istice, takze podla mna zbytocnost a zasa by obmedzeny len na nejaku radu. Za mna urcite krabicu, ktora je na to urcena a potom zasuvka uz je to jedno.
Opravdu? Jste si tím jist? Tak proč se tedy vyrábí tyto přístroje? Jen tak aby byly? http://www117.abb.com/catalog.asp?thema=5620&category=2301https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,14257.0.htmlZrovna na konci roku jsem objednával 16 zásuvek TIME a k tomu dvoj a trojrámečky. Dodání cca 3 týdny a samozřejmě vyšší cena. Ale nic co by stálo za řeč.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 07.03.2018, 12:28 » |
|
Tiez by som to rad vedel, ze na co treba aj pristroje do horlaveho podkladu ked je krabica. Vsetko kabel, svorky vlastne pristroj bude schovany v tej krabici. Vacsna dosiek je z plechu cize nehori. Za dalsie mame RCD, istice, takze podla mna zbytocnost a zasa by obmedzeny len na nejaku radu. Za mna urcite krabicu, ktora je na to urcena a potom zasuvka uz je to jedno.
Myslel jsem to tak: Používaný strojek je bezšroubový a na první pohled totožný se strojkem obyč. Takže zbývají plasty a jejich hořlavé či tepelně izolační vlastnosti.
|
|
|
|
Jan Franěk

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 07.03.2018, 12:44 » |
|
Jak psal Milan Hudec. Strojky jsou totožné, jen se to liší vrchním plastem. Na každém rámečku i klapce je značka z vloženého článku z časopisu Elektro  tak aby bylo hned jasné o jaký se jedná přístroj.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #10 kdy: 07.03.2018, 13:11 » |
|
Strojky jsou totožné, jen se to liší vrchním plastem. Asi kol. Hudec měl asi na mysli, co je to za plast?? Ten "nehořlavý".....(nešířící oheň) V čem se liší plast od normálního? Označení samo o sobě nemůže snížit "hořlavost"! 
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Jan Franěk

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 07.03.2018, 14:05 » |
|
Označení samo o sobě nemůže snížit "hořlavost"!  A to tady někdo tvrdil?  Asi kol. Hudec měl asi na mysli, co je to za plast?? Ten "nehořlavý".....(nešířící oheň) V čem se liší plast od normálního?
To mohu jen předpokládat. Logickým předpokladem je samozřejmě použití jiného plastu. Osobně mě to ani tak nezajímá. Jako RT řeším jen vhodnost, nebo nevhodnost daného přístroje k této montáži. Jak toho výrobce dosáhnul, nemohu a ani nechci vědět. Nemám na to zkušebny a nebudu ztrácet čas tím, co mě vlastně ani nezajímá. Jedinou zajímavou informací na těchto přístrojích, pro mne zůstává značka o možnosti použití do, nebo na hořlavé podklady.
|
|
|
|
Lukáš Rotrekl

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 07.03.2018, 18:35 » |
|
Osobně si myslím, že plast bude stejný, jen někdo musí zaplatit ty zkoušky, které opravňují výrobce na to vytisknout to logo, a vzhledem ke konkurenčnímu boji, je blbý aby to platili aji ti co tam to logo nepotřebují. 
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
Patrik Dedík
Elektrikár a živnostník

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 07.03.2018, 19:05 » |
|
Vyrabaju ako vyrabaju, a preco len ABB ma ? Ostatni vyrobcovia to riesia ako? Alebo maju aj ostatni vyrobcovia? Pokial zakaznik povie, ze take nechce ze chce ine a pod, napr dotykove ako to budete riesit? Podla mna to je pritiahnute za vlasy. Ako som pisal je tam kovovy strojek a ten je nehorlavy a ze je na tom plast? Mame istice, chranice dokonca v drevenej stavbe 300mA proti poziaru, pridu afdd naco si vsetko komplikovaT? Moj nazor no... To je len moj nazor. A ked uz pokial budem kontaktovat vyrobcu a da mi nejaky papier a pod ze garantuje ze to tam moze ist potom v com je problem.
|
Elektrotechnik na riadenie činnosti, alebo na riadenie prevádzky E1/A Projektovanie E2/A El. inštalácie domov a bytov vrátane bleskozvodov pdedik@centrum.sk
|
|
|
Jan Franěk

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 07.03.2018, 19:26 » |
|
A ked uz pokial budem kontaktovat vyrobcu a da mi nejaky papier a pod ze garantuje ze to tam moze ist potom v com je problem.
Ach jo. Tak pro ty pomalejší znova. Pokud použiji značené přístroje, nemusím nikoho kontaktovat a s klidem je instaluji. Samozřejmě pokud mi výrobce dá nějaký papír že i jeho přístroje vyhoví, není to problém. Pak se ale ptám, proč to neuvede rovnou, aby získal konkurenční výhodu. No nic. K tomu ostatnímu se ani nebudu vyjadřovat. Elektrikář který neví kam může který přístroj použít, je spíš bastlíř což by mi nevadilo, pokud by to vzal jako poučení na příště a nevymýšlel chujoviny jak to po svém zase obejit. Prostě ochcat. Ten mi nestojí ani za další reakce. T Kvízová otázka pro znalé kolegy. Které přístroje ještě mohu na hořlavé podklady instalovat?  Dám vám cca dva dny. 
|
|
|
|
Patrik Dedík
Elektrikár a živnostník

|
 |
« Odpověď #15 kdy: 07.03.2018, 20:11 » |
|
p. Franek a ostatni mate pravdu ja to berem. Ja len diskutujem. p.Franek urcite som neni bastlir, vzdy robim vsetko podla predpisov a noriem a najlepsie ako viem, ked neviem pytam sa. Nic nechcem ochcat a pod. Len ked je norma, ktoru poznam a hovori o pouzit pristroj, ktore za mozu pouzit na, alebo do horlaveho podkladu, pripadne aby mali aspom odolnost voci sireniu plamena, preco to uz aj ostatni vyrobcovia nevyrabaju? Ako schneider, legrand a pod. Viem je to skor orazka na nich ako na Vas. Ale zoberme si budete mat pekny zrub drevenny a zakaznik bude chcet zas a vypinace v imitacii dreva, ako sa k tomu postavite? To je otazka na vsetkych kolegov. Musia byt zasuvky a vyp na horlavy povrch aj u sadrokartona?
|
|
|
|
Milan Hudec

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 07.03.2018, 22:20 » |
|
[quote author=Jan Franěk link=topic=39433.msg307590#msg307590 Kvízová otázka pro znalé kolegy. Které přístroje ještě mohu na hořlavé podklady instalovat?  Dám vám cca dva dny.  [/quote] Moc znalý nejsem ale zkusím. Přístroje pro rozvod dat, zvonků a pod. Samozřejmě je tu nebo spíše není explicitně stanovena hranice výkonu, mnohdy se uvádí 1/3 z 230.
|
|
|
|
|