laky00
|
|
« kdy: 14.08.2015, 00:11 » |
|
Chystám se na montáž přístrojů do elektroinstala čních krabic, ale dost jich má zanesené díry lepidlem a štukem. Máte nějaký tip jak to vyčistit, aby tam pak šli dobře našroubovat vruty pro přichycení přístrojů vypínačů a zásuvek?
|
|
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník
|
|
« Odpověď #2 kdy: 14.08.2015, 09:03 » |
|
Na tohle používám akuvrtačku s vrtákem 2,4mm. Jeden vrták obětuji....
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
|
Václav Třetí
|
|
« Odpověď #3 kdy: 14.08.2015, 09:32 » |
|
Já obvykle používám čalounický špendlík - velký špendlík se skleněnou hlavičkou asi 6 až 8 mm velkou a tím dírky čistím.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník
|
|
« Odpověď #7 kdy: 14.08.2015, 12:13 » |
|
Ruční práce se nebojím, ale takhle obejdu místnost najednou a vyvrtám. Pak nasadím bity a už to jede... Měl jsem původně malé sklíčidlo z vrtačky na rukojeti s vrtáčkem. Technika jde dopředu a pokud to usnadní práci je to pohoda. Nakonec se člověk nadře i jinde, tak proč si to neusnadnit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vít Rotrekl
|
|
« Odpověď #14 kdy: 14.08.2015, 23:00 » |
|
Nečistím a rovnou šroubuji. Nikdy jsem neměl problém.
Přesně tak, maximálně lehce odloupnu šroubovákem, a vrut už si s tím poradí.
|
Mírně pokročilý RT
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník
|
|
« Odpověď #15 kdy: 15.08.2015, 00:40 » |
|
Dovoluji si oponovat: štuk se chová jako abrazivo, a co reakce štuk a šroubek při vlhkosti? Už se mi podařilo při výměně strojku, že šroubek se překroutil, v důsledku koroze. Co na to odpoví Milan Hudec? Asi to není pravé ořechové. Poslal: Zdeněk Pikhart Nečistím a rovnou šroubuji. Nikdy jsem neměl problém.Já si to udělám podle sebe a opravy mě nezajímají... Zde se nebavíme o použití sádrokartonový ch šroubech o průměru 4 mm co instalují zedníci na uchycení strojků, to je jiná kapitola...
|
|
|
|
|
Milan Hudec
|
|
« Odpověď #17 kdy: 15.08.2015, 09:03 » |
|
Dovoluji si oponovat: štuk se chová jako abrazivo, a co reakce štuk a šroubek při vlhkosti? Už se mi podařilo při výměně strojku, že šroubek se překroutil, v důsledku koroze. Co na to odpoví Milan Hudec? zedníci na uchycení strojků, to je jiná kapitola... Asi bych to nijak nehrotil, základem je používat kvalitní šroubky a pak krabice přístrojové, tj. se třemi dirkami, při takové kombinaci můžeš měnit celý život jak divý Kvalitní vrut poznáš mimo jiné dle provedení krčku pod hlavou (tam se nejčastěji ukroutí), jistě sis někdy všiml u kvalitních bitů jeho zůžení, takový je určen pro tvrdé šroubování, kdy na konci vznikají velké síly a normálně provedený by se zlomil, kdežto u takto provedeného (včetně spec. tepelného ošetření), se nadměrná síla "spotřebuje" v této zóně.
|
|
|
|