Ja s tým nemám nijaký problém, a ani nikde nepíšem že sa môže kryt svojvoľne upravovať..prá ve naopak, píšem že to ruší dokumentáciu o bezpečnosti výrobku...
JJ, v tomto jsme ve shodě

Ja len tvrdím, že každá zmena IP krytu (i každá dierka navyše) sa musí overiť skúškou, a že je úplne jedno jak taký kryt vyzerá, koľko je v ňom otvorov, a kto si čo o tom myslí..IP bude len také jaké potvrdí skúška...
Jsem přesvědčen o tom, že je naivní očekávat, že by kdejaký šmudla řešil jakoukoliv zkoušku a skončí jen u té dírky. CHápu že jde o léty ověřený způsob ochrany před hromaděním kondenzátu a sám jsem ho léta používal. Nebudu lhát, je to prostě tak. Nicméně dnes znám mnoho řešení jednotlivých výrobců, kteří s tímto problémem umějí pracovat. Ale ano, nebude to řešení za 0,1Kč, ale zároveň to nestojí nesmysl.
Mnoho výrobců má buďto připravené větrání, nebo prodává "speciální" odvětrávací průchodky a podobně. To řeší vytváření, nebo odvod kondenzátu, při jasně definovaném zachování krytí, bez poškození produktů . Stáčí velmi málo a profesionální řešení jek dispozici. Jen trochu hledat

TO není nic na vás kolego Lovacký. Je to myšleno všeobecně. Sám jsem často překvapen, na co všechno výrobci myslí a jak je řešení některých problém rychlé a snadné, bez potřeby bastlení. Čím jsem starší a zkušenější, tím méně jsem ochoten na sebe přebírat odpovědnost tím, že "ušetřím" na montáži desetikoruny. ALe pořád je co se učit a toto fórum je studnicí znalostí mnoha kolegů, od kterých se stále mohu učit a učím. Možná tato informace pomůže dalším kolegům k rozšíření obzorů, ohledně řešení kondenzátu v krabicích (boxech) a rozvaděčích ve venkovním, nebo vlhkém prostředí.