|  | 
	|  | 
	|  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Miroslav Minařík "Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates

Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.

| 
								|  | « Odpověď #21 kdy: 22.04.2016, 13:40 » |  | 

Mnoho občanů děsí zrušení složenek a plateb v hotovosti coby finančního nástroje.Ty ostatní vymoženosti doby nějak asi přežijí.

Souhlasím. Nějak přežijí. Nebudeme řešit přežití těch, co mají svůj produktivní věk za sebou. Řešme to, co bude za 10-15 let standard. Situace je opravdu podivná. Řeším přepis místa odběratele. E.ONu stačí vše e-mailem, ale RWE a Vodárny potřebují originál poštou. A tak zase proběhlo razítkové blues. Ale věřím, že za pár roků bude vše jinak. Už dnes pokud chce po mne razítko, je podezřelý z nějaké diagnózy! |  
						| 
 Elektrika NENÍ časopis!  |  |  | 
	|  | 
	|  | 
	|  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Miroslav Minařík "Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates

| 
								|  | « Odpověď #26 kdy: 03.05.2016, 12:45 » |  | 

Jedna z reakcí mých pozvaných hostů: Předpokládám, že „weelcome“ je od Tebe. Nebyl bych to já, kdybych neměl rybíz. Má-li stránka mít spojitost s matrixem, pak bych řekl, že matrix je už nějakou dobu zde = spíš bych to pojmenoval „je to tady“ nebo „jsme v tom až po uši“. Například já, abych v mém věku alespoň nějak zvládal nekonečný příliv komunikace a požadavků, mám už několik let naprogramováno několik robotů, kteří řadu rutinníhch úkonů v mém podniku automatizovaně a velmi samostatně vyřizují.  Tento proces náhrady živých lidí, nazývám McDonaldizace. Nebyl bych to já, abych se nechlubil, ale s propagací tohoto robotického pojetí automatizované ho vyřizování věcí, jsem u naprosté většiny lidí, jak zákazníků, tak dodavatelů, ale dost narazil. Zřejmě nejen princip pojetí, ale i název McDonaldizace asi způsobuje negativní konotace a tak se propagaci mého podle mne i po létech nejen u nás vyjímečného pojetí, které všem stranám přináší zásadní zlepšení kvality služeb, vyhýbám. Navíc jsem si uvědomil, že by se nakonec mohl stát, že někdo přijde s matrix nápadem, abych za tyto automaty odváděl i socku, zdravku a daň z příjmů a to ikdyž tyto mašiny neberou plat (vyjma  virtuálních pamlsků v podobě update a vylepšení),  popř. budou nějak speciálně, nejlépe pravidelně zdaněny, jelikož třeba tyto virtuální stroje patří všemu strádajícímu pracujícímu lidu.  V každém případě i bez této propagace to alespoň z mého pohledu toto pojetí zejména po stránce spolehlivosti funguje výborně a tak jsem spíše toho názoru, že podobně jako v době industriální revoluce, kdy masová strojní výroba narazila na odpor domácích malovýrobců, kteří nebyli schopni konkurovat, postačí věci jen volně nechat plynout, jako tomu bylo v případě mobilních telefonů, kdyvěc charakterizuje nikoli vyjímečný případ mého švagra ,  který měl řadu let odpor k mobilním telefonům a dnes má telefon celý den zavěšený kolem krku na ušmudlané kšandě a bez nabitého telefonu se nejde ani vysrat a pokud by ještě píchal, tak věřím, že ani v takový okamžik neodmítne přijetí příchozího hovoru.. Podle mne by se ale utčitě na FB stránce Matrixu měl být odkaz na podle mne vynikající Hydepark civilizace z 30.04.2016 http://www.ceskatelevize.cz/specialy/hydepark-civilizace/30.4.2016/  Jako bych tam seděl já. Resp osobně bych byl radikálnější. |  
						| 
	| 
			| 

| 
								|  | « Odpověď #27 kdy: 04.05.2016, 21:01 » |  | 

Dnešní konference Internet věcí mi trošku brala dech. Musel jsem si poopravit mylné domněnky, že některé technologie teprve příjdou. Už je jich zde tolik, že generují mnohé startupy. Pokusím se o tom napsat shrnující článek. Jedno je mi jasnější. Blížící se "digitální vlna tsunami" se příliš nedotkne pouze manuálně pracujících dělníků i když o tom sám vnitřně pochybuji. Tedy kopáč, popelář, zahradník, kovář, zedník ... může být relativně v klidu. Elektrikář zapojující pouze podle výkresu určitě také nemusí mít obavu, ovšem ti, kteří budou chtít jít s dobou a být konkurence schopní se budou muset trošku přeorientovat. Uznejte sami, že pokud se má v budoucnu umět replikovat 3D tiskárna sama o sobě, máme jako lidstvo o problém postaráno.     |  
						| 
	|  | 
	| 
			| 

| 
								|  | « Odpověď #29 kdy: 14.06.2016, 07:35 » |  | 

|  
						| 
	| 
			| 

| 
								|  | « Odpověď #30 kdy: 12.07.2016, 09:51 » |  | 

|  
						| 
	| 
			| 

| Jiří_Hrubý Neverifikovaný uživatel @7

| 
								|  | « Odpověď #31 kdy: 12.07.2016, 11:47 » |  | 

|  
						|  |  |  | 
	| 
			| 

| Milan Hudec 

| 
								|  | « Odpověď #32 kdy: 12.07.2016, 15:49 » |  | 

Ano Mirku už i já věřím. Pokud se předpovídá profese psycholog rostlin tak už je to  s lidstvem skutečně vážné a  jeho konec se blíží. |  
						|  |  |  | 
	|  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Fuk Tomáš 

| 
								|  | « Odpověď #35 kdy: 12.07.2016, 16:57 » |  | 

...To množství změn a souvislostí nemůže pobrat průměrný člověk v produktivním věku, natož člověk na odpočinku. V tom vidím další hrozbu o které se nikdo nebaví.
 To, co nás čeká v příštích 10-20 letech, je pořád ještě procházka růžovým sadem. Časem mohou přijít i zásadnější změny. Četli jste někdo Superinteligen ci od Nicka Bostroma? (Nejspíš letos vyjde i v českém překladu - trochu v tom mám taky prsty.) |  
						| 
 Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
 Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
 |  |  |