|
|
|
|
|
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates
Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.
|
|
« Odpověď #4 kdy: 11.11.2016, 18:42 » |
|
Obávám se, že nás teď Mirek trochu přecenil... Jako ČD - Telematika jsme nějak zapojeni do montáže, ale některé podrobnosti o funkci komponentů, jejichž výrobcem je někdo úplně jiný, také neznáme. Pokud jde o montáž, můžeme něco zjistit, ale musíme zachovat jistou loajalitu pokud by investor nebo provozovatel chtěl něco "nevykecat".
Jirko, pěkný pokus o reakci, ale ... Milan je takový detektiv, který dokáže někdy i nemožné. Miloš Mastník, který by mi řekl víc, odešel z ČD Telematika do ČRA, tak jsem vám chtěl oběma dát šanci. Jako, že alespoň tušíte, čím se váš chlebodárce také zabývá ...
|
|
|
Zaznamenáno
|
Elektrika NENÍ časopis!
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #5 kdy: 11.11.2016, 19:09 » |
|
Dostaneme se k nějakým informacím, ale protože jsme oba "revizáci", tak se k některými detaily o některých činnostech nesetkáme. Jasně, je tu nějaký koncept SmartCity, do kterého spadá právě pilotní projekt s monitorováním parkovacích míst v Liberci.... Je tu nějaký pilotní projekt s komunikací s vozidly, má se zkoušet na D5, tam jsme osazovali nějaké přenosové zařízení, to bylo i s revizí napájení... Ale jsou tu i další činnosti, např. v některých příměstských vlakových jednotkách kolegové montovali zařízení pro WiFi internetové připojení... A jsou i jiné činnosti, takže to nemůže do detailu znát každý zaměstnanec, když se to přímo netýká jeho pracovní činnosti. Můžeme zkusit něco zjistit o tom sledování parkování...
|
|
|
Zaznamenáno
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
|
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates
Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.
|
|
« Odpověď #8 kdy: 11.11.2016, 19:53 » |
|
Můžeme zkusit něco zjistit o tom sledování parkování...
Byl jsem na jaře na konferenci Internetu věcí pořádané právě SimpleCell. Miloš Mastník tam tento projekt představoval vývojářům. Jde o sběr dat z parkovacích míst, které jsou opatřeny šachtou s vysílačem. Zajímavé je, že to rozezná auto od kola. Ale to jsou už podrobnosti ... ČD Telematika tedy v mých poznámkách řeší:Sledování parkovacích míst Sledování polohy vozidel Monitoring zabezpečení, plomby A tak ČD Telematika je Internetu věcí a Průmyslu 4.0 blíž, než by si některý z jeho pracovníků dokázal představit v tom nejčernějším snu ...
|
|
|
Zaznamenáno
|
Elektrika NENÍ časopis!
|
|
|
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #14 kdy: 11.11.2016, 23:07 » |
|
...Při představě, že mne navigace navede až k úplnému zaparkování ...
Ovšem výsledkem bude, že tě to zaparkuje někam, kam se ti to zase tak moc nehodí, že bez navigace nenajdeš, kudy se pak dostat pěšky na místo určení, a že za rok používání už nebudeš schopen zaparkovat bez této asistence. Ovšem stejně je to jen provizorium - budoucnost bude, že tě pronajaté auto odveze, kam potřebuješ, a pak samo odjede někam nabrat dalšího kunčofta.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
Mařík Pavel
Ferda Mravenec, práce všeho druhu ;0)
|
|
« Odpověď #15 kdy: 12.11.2016, 08:30 » |
|
Nápad hezký, ale při představě, jaká je cena parkování ve vsi dnes a jaká bude po potřebě splátek investice a samozřejmě něco do obecní kasy.... Koneckoců, jistě se na to najde nějaká dotace. Jsem zastánce toho, že pokud ve vsi auto nepotřebuju (nářadí, materiál), nechám ho na okraji vsi a jedu sockou. Spíš bych uvítal, kdyby do centra mohla jen MHD a "eko" auta, parkování by se zajisté řešit nemuselo. Nejvíc se mě zamlouvá nápad od Fuků
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #17 kdy: 12.11.2016, 09:47 » |
|
Nejvíc se mi zamlouvá nápad od Fuků Na tom není nic nového. Ve sci-fi literatuře to bylo popsáno už dávno, a od září už to Über testuje v Pittsburghu. Ta auta se ještě mají moc co učit, ale trend je jasný.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|