|
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #4 kdy: 04.07.2014, 06:45 » |
|
Jak píší kolegové... vás může zajímat /finančně/ jen to, co je za elektroměrem ! Počítal jsem kdysi zda mám vést přívod nemocnice přes DA nebo ne? Nechal jsem si to pak i projektrově porovnat a cca 50 m kabelu (více kabelů 240) bylo za rok (smyčkou přes další budovu) bylo cca 90 000 kWh ztráta!Takže ztráty jsou, a jsou velké.
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
Silvie
Neverifikovaný uživatel @3
|
|
« Odpověď #6 kdy: 04.07.2014, 12:50 » |
|
Pane Schwarzi, můžete mi prozradit jak, kde a čím nejlépe mohu ověřit izolační stav zmiňovaného úseku vedení? Tedy jaký měřák použít (stačí Ohmetr a nebo raději třeba Revex?), jak a kde ho zapojit, zda (a kde) vedení vypnout, a jaké hodnoty odporu by měl pro případ vyhovujícího stavu vedení ukazovat? Mohu-li vás poprosit, hlavně mi nepište, že je to práce pro zkušeného elektrikáře "s papírem". Něco málo o "eletrice" a bezpečnosti s ní spojené vím, tak žádný strach. ;-) za názory a rady. Silvie
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský
Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C5
|
|
« Odpověď #7 kdy: 04.07.2014, 13:10 » |
|
Něco málo o "eletrice" a bezpečnosti s ní spojené vím, tak žádný strach. ;-)
Mohla byste nám prozradit, jakou kvalifikaci v elektrotechnic e máte? Nějak si nedokážu představit křehkou ženu, jak zápasí s nožovkama v přípojkové skříni ...
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C5
|
|
|
|
|
IM
|
|
« Odpověď #10 kdy: 04.07.2014, 14:55 » |
|
...můžete mi prozradit jak, kde a čím nejlépe mohu ověřit izolační stav zmiňovaného úseku vedení? Tedy jaký měřák použít (stačí Ohmetr a nebo raději třeba Revex?), jak a kde ho zapojit, zda (a kde) vedení vypnout, a jaké hodnoty odporu by měl pro případ vyhovujícího stavu vedení ukazovat?
|
|
|
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #13 kdy: 04.07.2014, 18:09 » |
|
Zpravidla kdo měřicí přístroj má, umí s ním měřit. A než si ho půjčovat, nechat si vysvětlovat co a jak při měření udělat, myslím, že je lepší rovnou někoho oslovit, aby vám to změřil, protože "číslo na displeji" je jen číslo, které je třeba správně použít pro posouzení jak moc něco je nebo není v pořádku.
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
|
Petr M
Neverifikovaný uživatel @6
|
|
« Odpověď #16 kdy: 07.07.2014, 11:18 » |
|
Mohu-li vás poprosit, hlavně mi nepište, že je to práce pro zkušeného elektrikáře "s papírem". Něco málo o "eletrice" a bezpečnosti s ní spojené vím, tak žádný strach. ;-)
Je to před elektroměrem, papír potřebujete. Minimálně od distributora, že vám milostivě povoluje se v tom vrtat . Vím něco málo o stomatologii. Jenom netuším, co se dává do té umrtvovací injekce při trhání a kam přesně to píchnout, ale jinak v pohodě. Až budete potřebovat vytrhnout stoličku, tak se stavte. A žádný strach
|
Jsem programátor jednočipů, zaměřený na automatizaci. Se zájmem o silnoproud od pěti let, maturitou elektro a papírama na to, abych mohl svůj výtvor legálně otestovat pod napětím do 1kV...
|
|
|
|