|  | 
	|  | 
	|  | 
	|  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Jirka Š. Svejkovský 

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2

| 
								|  | « Odpověď #4 kdy: 16.05.2019, 20:43 » |  | 

Ale pořád tím neoddělím spotřebu ve fázi L1, která je pro spotřebič 3f a která pro jiný 1f.
 Dalo by se pro klasickou kuchyni, L1 a L2 indukce a L3 trouba. Nebo tak podobně.
 |  
						| 
 Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov),  revizní technik E1A, E1B, E1-C2 |  |  | 
	|  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Jan Franěk Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik

| 
								|  | « Odpověď #7 kdy: 17.05.2019, 05:49 » |  | 

Možná by to chtělo upřesnit zadání. 1 - s jakou přesností to chcete měřit 2 - jakým způsobem chcete odečítat data 3 - máte nějaký cenový strop, nebo očekáváte hi-tech řešení Nynější zadání dokáži vyřešit v rozmezí řekněme  2 - 90tis Kč s rozdílnými způsoby výstupu dat, od osobního odečtu po záznam proudu v čase 10 let zpátky a možností zálohy dat, včetně například cos.fí, harmonických a podobně.         s možností čtením dat v mobilu i na pláži Kajmanských ostrovů     |  
						| 
 Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.www.fraja.cz  ,  revize@fraja.cz  ,  tel: 728171585 |  |  | 
	| 
			| 

| František Šohajda 

RT E2-A

| 
								|  | « Odpověď #8 kdy: 17.05.2019, 06:39 » |  | 

Pokud to máte jen pro "přehled" domácnosti, bude to trochu finančně náročnější jak elektroměry! Dnes jde vše udělat tak jak si zákazník přeje.....Ale za tu cenu budete 4 roky zadarmo topit v celém RD!   |  
						| 
 RT -EZ   - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let.... |  |  | 
	| 
			| 

| Lukáš Rotrekl 

| 
								|  | « Odpověď #9 kdy: 17.05.2019, 07:16 » |  | 

U bojleru staci pocitat 'motohodiny" niecim pripojenym paraelne k spirale. Vzhladom na konstatnu spotrebu to da pomerne presny obraz aj bez merania U * I.
 1F elektroměr na DIN nebo do zásuvky od slušného výrobce stojí někde kolem 400 bez DPH. Nebylo by to zbytečně jednoduchý? |  
						| 
 Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
 Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
 |  |  | 
	| 
			| 

| Jan P Neverifikovaný uživatel @6

| 
								|  | « Odpověď #10 kdy: 17.05.2019, 09:27 » |  | 

Pokusím se doplnit informace:- měřit to chci pouze pro přehled, kolik protopí kotel, kolik bojler. Zkrátka jednou za nějaký čas, bych opsal údaj na počítadle/displeji
 - nějakou historii nebo přehled o napětí a proudech a kdo ví co ještě, nepotřebuji
 - celkovou spotřebu nemáme asi vysokou (součet NT a VT 6,8MWh)
 - cenový strop tohoto řešení bych astavil na 10t s tím, že opravdu nemohu posoudit, jestli je to vůbec reálné. Je to ale částka, kterou bych za ten přehled byl ochoten dát.
 - elektroměr do zásuvky jsem zkoušel (FK Technic - nevím, jestli je to ok),  ale při ohřevu vody byl chudák docela z toho rozpálený. Na to, že má podle štítku zvládnou 3,6kW a bojler má 2,2kW ... Nicméně nějaká čísla jsem z něho dostal

Asi nejdůležitější otázka - vyjdou 2 elektroměry (1f a 3f),  které by pasovaly do rozvaděče, levněji než jedna "krabička"? Pokud ano, asi by to bylo ve finále jedno, jak bych to odečetl.
 |  
						|  |  |  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Jan Franěk Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik

| 
								|  | « Odpověď #12 kdy: 17.05.2019, 10:01 » |  | 

Dva digitály 1+3f na DIN pořídíte značkové do 5000,-
 Překup z Číny pod něčí značkou cca   2 500Kč, značkový cca   5 800Kč. Necejchované, sloužící pro přímé měření, bez dalších výstupů. Jen s displejem, nebo mechanickým počítadlem. Například   ECN140D + ECP380D |  
						| 
 Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.www.fraja.cz  ,  revize@fraja.cz  ,  tel: 728171585 |  |  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Hugo K. 

| 
								|  | « Odpověď #14 kdy: 17.05.2019, 11:58 » |  | 

Já bych se dovolil zeptat, k čemu je to dobré ? Jestli si ohřeju vodu přes extra měřění nebo bez měření, stejně za energii musím zaplatit.  Spíš bych změřil teplotu vody z bojleru jestli není zbytečně horká. ( nevím kde je bojler umístěn a jaká je teplota okolí).  Případně bych se pokusil snížit teplotu vytápění třeba o jeden stupeň. A také se zamyslel nad větráním. Peníze ušetřené za nákup dodatečných elměrů bych pak propil.   |  
						|  |  |  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Lukáš Rotrekl 

| 
								|  | « Odpověď #16 kdy: 17.05.2019, 18:09 » |  | 

- elektroměr do zásuvky jsem zkoušel (FK Technic - nevím, jestli je to ok),  ale při ohřevu vody byl chudák docela z toho rozpálený. Na to, že má podle štítku zvládnou 3,6kW a bojler má 2,2kW ... Nicméně nějaká čísla jsem z něho dostal
 To je zrovna ta značka tak na měření něčeho tak do 0,5kW    |  
						| 
 Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
 Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
 |  |  |