|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #1 kdy: 04.01.2013, 20:16 » |
|
To měříte celou spotřebu jako jeden údaj? Ono by mohlo být zajímavé "zviditelnit" co si vezme server, co přenosová technika, co světla, co topení, jestli je v celkové spotřebě "vyčíslitelná" spotřeba např. konvice na kávičku (nevím kolik se jí u vás pije)... Už jsem několik lidí překvapil, když jsem jim některé spotřebiče "na ukázku" připojil přes zásuvkový elektroměr (EKM 265). Podle mě není plýtváním sebevětší odběr,když jej smysluplně využiji, plýtváním jsou "odběry, které možná mírně zlepší komfort, ale po většinu času jsou zbytečné
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
|
|
Lukáš Rotrekl

|
 |
« Odpověď #4 kdy: 04.01.2013, 21:46 » |
|
Nevím jak vy, ale po shlédnutí videa, mám pocit, že "test" je zaměřen někam jinam, než co kolik žere.....
Pokud chcu srovnávat různé měřící přístroje nebo metody, musím jím dát stejné podmínky...
Až budu chtít měřit jednotlivé spotřebiče, vezmu pro změnu stejná měřidla.
|
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....
Není mě jasné, jak je možné že spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #5 kdy: 04.01.2013, 21:53 » |
|
Nevím jak vy, ale po shlédnutí videa, mám pocit, že "test" je zaměřen někam jinam, než co kolik žere.....
Kolik mi nějaký "bod" odebral si přečtu z vyúčtování nebo si mohu v nějakých intervalech zapisovat stav elektroměru. K čemu tedy další měření: Buď se mohu snažit "zkontrolovat" oficiální měření Nebo se mohu snažit zaznamenat změny odběru v průběhu dne, týdne... Nebo mohu porovnávat spotřebu podle delšího období - jaro - léto - pozdim - zima Nebo se mohu snažit rozdělit spotřebu mezi jednotlivé celky nebo konkrétní spotřebiče Každý má asi jinou představu co by chtěl "zviditelnit"
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates

Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 04.01.2013, 22:21 » |
|
Od počátku říkám, že nejde o srovnávání přesnosti měřidel.
Jak říká Lukáš Rotrekl srovnávat různé přístroje měřící různými metodami by se neodvážil ani zkušební ústav. Proto docházíme k závěru, že srovnáme a ukážeme to srovnatelné.
A snad na konec, proč to zkoušíme? Celá myšlenka vznikla při jedné přihlouplé poznámce o konstrukci Energomonitoru . Toto měření má ukázat jaká měření jsou dostupná, s jakým % chybovosti, jak se aplikují, jaký poskytují servis a za jaké peníze.
Omlouvám se ortodoxním měřičům, kteří si potřebují změřit odběr vysavače výhradně cejchovaným analyzátorem za 60.000,-Kč, ale jiným stačí tato hodnota méně přesná.
|
Elektrika NENÍ časopis! 
|
|
|
|
raj
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 05.01.2013, 21:00 » |
|
A snad na konec, proč to zkoušíme? Celá myšlenka vznikla při jedné přihlouplé poznámce o konstrukci Energomonitoru . Toto měření má ukázat jaká měření jsou dostupná, s jakým % chybovosti, jak se aplikují, jaký poskytují servis a za jaké peníze.
Nicméně bych trochu poopravil terminologii: Přístroj "Energomonitor" je podezřele nápadně shodný s přístrojem "Current cost", kterého je plný Ebay a Google. Takže mi stále "originální české řešení" uniká ... ... což ovšem nemá s výsledky testu nic společného.
|
|
|
|
|
|
Miroslav Minařík

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 05.01.2013, 22:08 » |
|
Mirku asi nebudu sám, kdo nepochopil, jednou říkáš, že chceš porovnat přesnost a rychlost montáže a pak na přesnosti nezáleží?
Tak ještě jednou. Nemáme prostor na přesné laboratorní srovnávání. To je asi jasné. Na světě existuje mnoho různých měření, přístrojů, přístrojů s různou třídou přesnosti. Abychom ukázali jak se od ostatních Energomonitor odlišuje nejen svou třídou přesnosti, ale také instalací a cenou, děláme tento pokus. Proto znovu opakuji, že cílem není zjistit zda je přesnější elektroměr ZPA nebo ABB, ale jaké máme možnosti s přihlédnutím na třídu přesnosti, cenu a náročnost montáže. Předpokládám, že nebudeme zde slovíčkařit, že? 
|
Elektrika NENÍ časopis! 
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 05.01.2013, 22:29 » |
|
Přístroj "Energomonitor" je podezřele nápadně shodný s přístrojem "Current cost", kterého je plný Ebay a Google takže s pravděpodobnos tí hraničící s jistotou se jedná o tentýž přístroj, prodávaný ovšem např. v Anglii za třetinovou cenu ( 50 GBP vč. poštovného).
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
Miroslav Minařík

|
 |
« Odpověď #15 kdy: 05.01.2013, 22:53 » |
|
takže s pravděpodobnos tí hraničící s jistotou se jedná o tentýž přístroj, prodávaný ovšem např. v Anglii za třetinovou cenu ( 50 GBP vč. poštovného). Na tuto otázku odpoví nejlépe sami autoři. Předmětem našeho zkoumání opravdu není původ zboží, či země montáže. My se podíváme co který kousek umí. Závěry si udělá každý sám. OK?
|
Elektrika NENÍ časopis! 
|
|
|
|
|