|
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates

Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.
|
 |
« Odpověď #1 kdy: 11.12.2015, 23:29 » |
|
Chybovost elektroměru v takovém rozsahu jak uvádíte opravdu není pravděpodobná. Spíš bych to viděl na černý odběr na váš účet. To, že máte zásuvku pod pergolou nic neznamená. Pokud je na vás někdo napojený určitě to nebue přes zásuvku, navíc jištěnou cca 16A. Pokud "úniky" myslíte unikající proudy, pak to také nebude to správné hledání. Měl byste zapátrat po vedení od hodin, zda tam není po trase odbočka. Pokud opravdu vyloučíte takovou krádež, pak bych až reklamoval elektroměr. Je celkem praktické si nasadit podružný elektroměr nebo www.energomoni tor.cz abyste měl představu o hrubých odběrech v čase. Ale ze stastik poruchovosti digitálních elektroměrů bych sázel spíš na tu krádež energie.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Elektrika NENÍ časopis! 
|
|
|
|
|
David Hruda

|
 |
« Odpověď #3 kdy: 11.12.2015, 23:51 » |
|
Asi máte popletené jednotky, kdybyste měl spotřebu 1939 MWh/rok, přišlo by vám 3500,- za kontrolu elměru jako pár drobných. Pokud dokážete vyloučit (nebo se vám zdá velmi nepravděpodobn á) spotřebu cca 1900 kWh za tři měsíce, reklamoval bych to.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 12.12.2015, 08:58 » |
|
Nepletete si kWh a MWh?
Všichni distributoři přecházejí na MWh a předělávají (nebo už mají)všechny listinné formuláře. Tento měsíc E-ON už i na formulářích vysokého napětí vše v MWh. (jako novinka)
|
|
|
Zaznamenáno
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
|
|
|
Jan Bocek

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 12.12.2015, 19:12 » |
|
Byl jsem letos 6 měsíců na chalupě. Mám stále zapnutý boiler 60 litrů, čerpadlo na vodu, vaříme na elektrickém sporáku, denně se vaří cca 4 konvice čaje a kávičky, malá lednička a k tomu se svítí. Měsíční spotřeba je 100-150 kW. Mám zatím nejhorší ekonomickou sazbu D01d Za těch 6 měsíců jsem zaplatil 5000 Kč. Spotřeboval jsem 933 kWh za 6 měsíců.
Spotřebovat 2000 kWh za 3 měsíce, to je cca 700 kWh za měsíc je poměrně hodně.
Z toho všeho plyne, že je to opravdu porucha s únikem, anebo jiný odběr.
|
|
|
Zaznamenáno
|
specializace: průmyslová instalace, kontrola strojů revize elektrického zařízení E1B telefon: 777 273 732 email: jan.bocek@safeb.cz
|
|
|
|
|
Jan Bocek

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 12.12.2015, 19:37 » |
|
No ono by mohlo stačit aby si natahoval kabel  Mám venku jen jednu zásuvku v pergole a sousedy 2 (mé strýce) kteří mi říkali že v žádném případě elektřinu nebrali.  Z cizího se dobře odebírá.....zá suvka na pergole stále pod napětím!! 
|
|
|
Zaznamenáno
|
specializace: průmyslová instalace, kontrola strojů revize elektrického zařízení E1B telefon: 777 273 732 email: jan.bocek@safeb.cz
|
|
|
David Hruda

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 12.12.2015, 20:34 » |
|
čerpadlo na vodu
Jak je to čerpadlo spínané? Netěsnost systému= trvalý běh čerpadla? Nebo vadný spínač, který nevypne? To by mohlo být ...
|
|
|
Zaznamenáno
|
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy... Smluvní partner společnosti EG.D Znalec v oboru ELEKTROTECHNIK A: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika Jih ČR www.elektro-hruda.cz
|
|
|
|
|
|
Cibulka Tomas
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #17 kdy: 18.04.2018, 16:40 » |
|
, tak jsem tu zase s prosbou. Po minulém incidentu jsem nechal proměřit chalupu elektrikářem a celý odvod je v naprostém pořádku. Zásuvku v pergole jsem udělal na vypínač. Nyní po 2,5 letech co mi přibilo na elektroměru přes 2000KWh se to přihodilo znovu. Opět přes 2000KWh během 2 měsíců. Elektrikář naměřil velmi špatné hodnoty proudové smyčky odporu a rozdíl napětí mezi každou ze tří fází je až 24Voltů. 220-243V. Ve vrtu nám odešlo již druhé třífázové čerpadlo. Může prosím vás takto nekvalitní distribuce elektřiny ovlivnit správnost měření elektroměru(3F1T) a propálení čerpadla??  Cibulka
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|