| 
			| 

| Tomáš Tybitancl Neverifikovaný uživatel @1

| 
								|  | «  kdy: 18.08.2009, 12:50 » |  | 

Mám menší problém se zářivkovým světlem pod kuchyňskou linkou.Používám trubicové zářivky Osram Luminestra 13W a všechna 3 světla po instalaci blikají.
 Blikání se projevuje po nahodilé době od zapnutí cca po 5-10 minutách a jedná se o velmi nepříjemné nekolika sekundové mihotání světla (jako stroboskop),
 pak je cca 1-2 minuty vše OK a pak se to opakuje.
 Děje se tak u všech 3 svítidel nezávisle na sobě.
 Elektroinstala ce v kuchyni je po celkové rekonstrukci,
 svítidla jsou zcela nová, elektroinstala ce je kompletně nová včetně jističů a zásuvek ABB Tango.

Slyšel jsem, že by to mohli dělat vadné trubice, ale také jsem slyšel, že to je konstrukční chyba těchto svítidel a často se "vyhřívají".
 Vlastní svítidla jsou při provozu velmi horká.

#105#
 |  
						|  |  |  | 
	| 
			| 

| Václav 3 
 | 
								|  | « Odpověď #1 kdy: 19.08.2009, 07:27 » |  | 

Nepíšete jaká svítidla máte, zda s elektronickým předřadníkem (startují ihned) nebo s klasickou tlumivkou (několikrát bliknou, než se rozsvítí),  podle toho pak lze usoudit, kde by mohla být chyba. Pro začátek zkuste přepólovat trubice - tzn. otočit v patici, zda se to zlepší. 
 Pokud tělesa svítí společně, dělají to ve stejný okamžik najednou, nebo každé jinak?
 |  
						|  |  |  | 
	| 
			| 

| 
								|  | « Odpověď #2 kdy: 19.08.2009, 09:34 » |  | 

Jedná se o svítidla Osram Luminestra 13W,jak jsem uvedl výše,svítidla jsem nerozebíral,takže nevím jaký mají předřadník nebo tlumivku.Jsou zapojená samostatně,přesněji jedno je samostatné a dvě jsou ovládané současně schodišťovým vypínačem a blikají nezávisle na sobě všechny tři svítidla. |  
						|  |  |  | 
	|  | 
	|  | 
	| 
			| 

| 
								|  | « Odpověď #4 kdy: 19.08.2009, 11:43 » |  | 

Blikají zcela nezávisle na sobě (psal jsem to již výše),  v jiném rytmu,ačkoli je zapnu stejným vypínačem ve stejný čas.Co je to flikr? |  
						|  |  |  | 
	|  | 
	|  | 
	|  | 
	|  | 
	|  | 
	|  | 
	| 
			| 

| 
								|  | « Odpověď #11 kdy: 20.08.2009, 22:55 » |  | 

HDO to určitě nebude,protože to bliká třeba 15x do hodiny a pak třeba jen 6x,zkoušel jsem trubice vyjmout a otočit a přitom jsem několikrát zakvedlal trubicí v patici kdyby tam byl nějaký nedostatečný kontakt a bliká to stále.Zítra je jdu reklamovat,protože jsou stále v záruce. |  
						|  |  |  | 
	|  | 
	| 
			| 

| 
								|  | « Odpověď #13 kdy: 24.08.2009, 11:10 » |  | 

ZÁVADA VYŘEŠENA -      všem za uvedené rady a diskuzi nad blikáním zářivek,v pátek jsem závadu vyřešil.Vyměni l jsem trubice za jiné a je po blikání,svítidla svítí bez problémů a jakéhokoliv blikání. Jednalo se tedy o vadné zářivkové trubice. |  
						|  |  |  |