moto
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« kdy: 17.11.2014, 15:46 » |
|
Dal jsem nový kondenzátor na motor v pračce ARDO TL600x a stále se nechce rozběhnout. Když mu dám impuls ručně, tak se rozběhne, ale má hodně malou sílu, že ho zastaví přiložení prstů na řemenici. Proměřil jsem pětikolíkovou svorkovnici a všude je nějaký odpor, na kostru zkrat není. Můžete poradit co s tím?
|
|
|
|
|
|
|
|
moto
|
|
« Odpověď #4 kdy: 17.11.2014, 21:23 » |
|
Na kontaktech u programátoru jsem si ničeho nevšiml.Motor se nehřál,pračka normálně fungovala,potom přestalo jít poslední ždímání,ale ještě praní šlo.Nakonec přestalo jít i to.Chtěl jsem ho připojit k síti,ale nevím kam připojit kondenzátor,jsou tam tři a dva kontakty v řadě.Mezi nimy jsou různé odpory vinutí.Když na svorkovnici ,při zapnutí pračky,měřím napětí,tak tam jde na dvě svorky 2x 220V a jednu70V.To asi bude špatně.Kondenz átor jsem měnil jen zkušebně,zdali to není tím.
|
|
|
|
|
moto
|
|
« Odpověď #6 kdy: 18.11.2014, 10:58 » |
|
Změřil jsem ty odpory a plus-mínus to celkem odpovídá. Podle toho schema při praní doprava na té svorce nenaměřím 230V, ale jen asi 70V. Pokud programátor přepne doleva a zdímání, tam je 230V, ale motor se stejně neroztočí.
|
|
|
|
|
moto
|
|
« Odpověď #8 kdy: 18.11.2014, 22:23 » |
|
Já mám na svorce 1-podle spodního obrázku-přivedeny nuly,svorka 3 je fáze vlevo,4 fáze vpravo/tam je jen těch 70V/ to je praní a na 2 je fáze-ždímání,5 nula.Motor nejde v žádném režimu.Proud jsem neměřil,musím opatřit lepší měřák a vyrobit drát s propojovacími fastony.Jaký proud tam má asi téci?Kondenzátory mám dva nové,jeden starší a při měření jsou dobré.Je divné,že všude není stejné napětí.
|
|
|
|
|
|
|
|
moto
|
|
« Odpověď #13 kdy: 20.11.2014, 13:58 » |
|
No,podle toho,co jsem měřil v pračce,tak by zapojení odpovídalo tomu schematu.Všech no znovu proměřím a uvidím.Také jsem se předběžně poptával zda je ke koupi programátor,případně motor,všichni prohlašují,že toto už neexistuje,nikdo nic nemá.Pračka je hodně zachovalá,nerad bych ji vyhazoval,ale zase nechci odborný servis,aby ji zrekonstruoval za cenu skoro nové.
|
|
|
|
Milan 365
Neverifikovaný uživatel @5
|
|
« Odpověď #14 kdy: 20.11.2014, 17:53 » |
|
|
|
|
|
moto
|
|
« Odpověď #15 kdy: 21.11.2014, 07:45 » |
|
Tam jsem také dal dotaz po mailu,napsal jsem typ pracky,opsal všechny údaje ze štítku programátora a oni mi odpověděli,že tento není a že není ani jiná náhrada.Stejně odpovídali i další prodejci a servisy.U prodejců to chápu,že nevědí možnou náhradu,no a servisy samozřejmě nechtějí poskytovat informace tohoto druhu.
|
|
|
|