| 
			| 

| KamilOlw 
 | 
								|  | «  kdy: 21.08.2008, 19:43 » |  | 

Jak mám připojit nový WC ventilátor s časovým spínačem,mám ve zdi 3 vodiče:
 černý, žluto-zelený a hnědý,

ve ventilátorku je čokoláda s vodiči černým, hnědým a modrým, když jsem napojil černý s černým, hnědý s hnědým a na nulák žlutozelený tak se to ani nehne.
 |  
						|  |  |  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Pavel Horský ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B

| 
								|  | « Odpověď #2 kdy: 22.08.2008, 07:39 » |  | 

Na hnědý se připojuje " ostrý" vodič L, na modrý....modrý vodič N a na černý....."impulsní" černý vodič nebo jak psal kolega Schwarz, vodič ze svítidla. 
 |  
						| 
 Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím  Revizní technik E2A, E2Bhttp://www.severocech.cz/  mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz |  |  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Michal Martiňák Zaměstnanec i OSVČ

Revizní technik   E1/A,B,C

| 
								|  | « Odpověď #3 kdy: 22.08.2008, 10:32 » |  | 

Ještě si zkontrolujte jestli ten přívodní kabel k ventilátoru je zapojen pro spínání ventilátoru s časovým doběhem. Jestli to nemáte zapojeno pro obyčejný ventilátor. Sice tomu neodpovídá barevné značení, ale přesto bych to prověřil.  černý - vypínačem spínaný fázový vodič,     hnědý - nulový vodič,  zel.žlutý - ochranný vodič.   Správně by to mělo být jak psal kolega Horský.  |  
						| 
 Specializace  - prostory s nebezpečím výbuchu hořlavých plynů a par |  |  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Jirka Š. Neverifikovaný uživatel @1

| 
								|  | « Odpověď #5 kdy: 22.08.2008, 12:31 » |  | 

Myslím, že většina současných menších plastových ventilátorů nemá PE svorku. |  
						|  |  |  | 
	|  |