KamilOlw
|
 |
« kdy: 21.08.2008, 19:43 » |
|
Jak mám připojit nový WC ventilátor s časovým spínačem, mám ve zdi 3 vodiče: černý, žluto-zelený a hnědý,
ve ventilátorku je čokoláda s vodiči černým, hnědým a modrým, když jsem napojil černý s černým, hnědý s hnědým a na nulák žlutozelený tak se to ani nehne.
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 22.08.2008, 07:39 » |
|
Na hnědý se připojuje " ostrý" vodič L, na modrý....modrý vodič N a na černý....."impulsní" černý vodič nebo jak psal kolega Schwarz, vodič ze svítidla.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
Michal Martiňák
Zaměstnanec i OSVČ

Revizní technik E1/A,B,C
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 22.08.2008, 10:32 » |
|
Ještě si zkontrolujte jestli ten přívodní kabel k ventilátoru je zapojen pro spínání ventilátoru s časovým doběhem. Jestli to nemáte zapojeno pro obyčejný ventilátor. Sice tomu neodpovídá barevné značení, ale přesto bych to prověřil. černý - vypínačem spínaný fázový vodič, hnědý - nulový vodič, zel.žlutý - ochranný vodič. Správně by to mělo být jak psal kolega Horský.
|
Specializace - prostory s nebezpečím výbuchu hořlavých plynů a par
|
|
|
|
Jirka Š.
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 22.08.2008, 12:31 » |
|
Myslím, že většina současných menších plastových ventilátorů nemá PE svorku.
|
|
|
|
|