To A.Malý
a tu lampu bych pak umístil nejlépe mezi plyšové hračky na peřinách...

(myšleno ironicky).
Promiňte, ale váš příspěvek je spíše vhodný do rubriky "Hrobař varuje" (vypínač ve dřevě, šňůra asi CYH s jednoduchou izolací, nějaká "čokoládka" na spojení CYH a přívodní šňůry atd. atd.) a z příspěvku Martina 14546 lze snad použít - "Pokud lampa není kovová, resp. nemá ani kovové části, můžete žlutozelený drát ignorovat..."
Doma bych si to udělal asi takto..
Na horní část lampy bych přišrouboval vhodnou objímku přes desku CEMVIN tl. 5mm, do které bych zapojil flexošňůru s vidlicí pro spotřebiče II. třídy vedoucí celou lampou a na tuto šňůru namontoval dvojpólový šňůrový vypínač (mimo lampu) s dodržením i ostatních zásad montáže (pokud Jste tomu úplně neporozumněl, raději se do toho nepouštějte) .
Určitě bych to, ale nedělal nikomu tzv. "na kšeft" (třeba vám), protože bych se tím pádem stal výrobcem se všemi právními důsledky

.
Tento příspěvek jsem napsal, protože jsem přesvědčen, že si tu lampu budete chtít v každém případě zprovoznit a bylo by mi opravdu líto a to bez ironie, kdyby byl váš majetek zničen vlivem požáru starožitné lampy. Spíše si však myslím, že tu jde i o život

.