imro
|
 |
« kdy: 28.01.2008, 22:57 » |
|
Jaké je umisteni zasuvek pro susicku a pracku v koupelne?
Obe se nachazeji v zone 3, kazda zasuvka ma samostatnej jistic a proudovej chranic 30mA. Revizny technik mi tvrdi, ze zasuvky pro pracku musi byt ve vysce min.1200mm nad podlahou. Ted jsou ve vysce cca 30cm nad podlahou v provedeni s vyssim krytim konkretne ABB Tango - IP44. V CSN 33-2000-7-701 neni o tom zminka
|
|
|
|
|
Radek Kroutil

OSVČ, Štěchovice Praha-západ
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 28.01.2008, 23:36 » |
|
Kolega Novák má pravdu. Pokud revizní technik zjistí závadu, musí určit, kterou normu a článek to porušuje
|
Rev.tech. E2/A, elektroinstala ce, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb. tel: 603234575 Email: elkr@elkr.czwww.elkr.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miroš Jan
OSVČ - živnostník

telefon +420 604791991
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 05.02.2008, 22:58 » |
|
TO imro. Tak jak to popisujete, je to v pořádku. Není to nic proti ničemu. TO Krikl. ABB opravdu vyrábí zásuvky v provedení IP44 na povrchovou montáž. 
|
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace
|
|
|
Jura Krikl

Brno
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 05.02.2008, 23:26 » |
|
To Miroš: Znam ABB - Na povrchovou montáž neni řada TANGO (pokud se neuvažuje instalace do panelových TANGO krabic, ale u těch neni splněna podminka IP44) Na povrch je to řada PRAKTIK a VARIANT. TANGO je opravdu pouze pro zapustnou montáž. Osobně preferuji jiného vyrobce.
|
Nic není nemožné, jen je to otázka peněz:-)
|
|
|
|
Jarmil Pinc
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 14.05.2008, 09:19 » |
|
Je možné umístit zásuvku pro pračku v koupelně tak, že 30 cm nad ní bude sifon (odtok) z pračky?
|
|
|
|
|
Radek Kroutil

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 23.05.2008, 12:59 » |
|
Je možné umístit zásuvku pro pračku v koupelně tak, že 30 cm nad ní bude sifon (odtok) z pračky?
... Pinc, nebrečte...... ...A proč by ne? To je umývací prostor (pokud to není v zóně 1,nebo2) a toto novelizovaná norma už neřeší. Zásuvky pod umyvadlo se dávají už od dob průtokáčů nabo malých 5l bojlerků (RT to tolerovali) Sorry, já to bral jako zásuvku pod umyvadlem.... Ale u pračky je to to samé. Jenom pokud je to v koupelně, prádelně apod, musí být proudový chránič. Ale i tak bych ho tam dal i kdyby to bylo mimo... Nejde radši ta zásuvka dát nad sifon?
|
Rev.tech. E2/A, elektroinstala ce, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb. tel: 603234575 Email: elkr@elkr.czwww.elkr.cz
|
|
|
Jan Alin

|
 |
« Odpověď #14 kdy: 23.05.2008, 13:22 » |
|
To je umývací prostor (pokud to není v zóně 1,nebo2) a toto novelizovaná norma už neřeší. Zásuvky pod umyvadlo se dávají už od dob průtokáčů nabo malých 5l bojlerků (RT to tolerovali)
Proboha lidi už toho s tím umývacím prostorem nechte, v několika diskuzích už bylo objasněno proč a kam zmizel a kde a v jaké podobě se zase najde. Jo a sirky se do vypínačů (které jsou vlastně tlačítka) na schodišti v paneláku dávají od dob co se mejou chodby večer a RT taky nic nenamítal  .
|
|
|
|
Radek Kroutil

|
 |
« Odpověď #15 kdy: 23.05.2008, 13:56 » |
|
Proboha lidi už toho s tím umývacím prostorem nechte, v několika diskuzích už bylo objasněno proč a kam zmizel a kde a v jaké podobě se zase najde. Jo a sirky se do vypínačů (které jsou vlastně tlačítka) na schodišti v paneláku dávají od dob co se mejou chodby večer a RT taky nic nenamítal  . Vemte si, že tuto otázku zadal laik. Tak mu mám odpovídat jazykem ČSN? A jejich odkazama? Tuto otázku zadal před deseti dny a nikdo z vás mu neodpověděl. Tak jsem se toho zhostil já a hned mě napadáte co a jak. Měl jste na to těch deset dnů mu odborně poradit. Kde jste byl? Odpověď jste neznal? Ale teď jo?? To rovnou tento server můžeme zrušit a dát sem odkaz na normy, ať si to laici přeberou A jen tak mimochodem, kdo je ten Jan Alin? Sice prověřený, ale E-mail skrytý, bez fota... To se stydí za svoje názory? Já si za svýma stojim.
|
|
|
|
Jarmil Pinc
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 23.05.2008, 14:59 » |
|
omlouvám se a dě kuju.
|
|
|
|
Jan Alin

|
 |
« Odpověď #17 kdy: 23.05.2008, 15:24 » |
|
Vemte si, že tuto otázku zadal laik. Tak mu mám odpovídat jazykem ČSN? A jejich odkazama? Tuto otázku zadal před deseti dny a nikdo z vás mu neodpověděl. Tak jsem se toho zhostil já a hned mě napadáte co a jak. Měl jste na to těch deset dnů mu odborně poradit. Kde jste byl? Odpověď jste neznal? Ale teď jo?? To rovnou tento server můžeme zrušit a dát sem odkaz na normy, ať si to laici přeberou A jen tak mimochodem, kdo je ten Jan Alin? Sice prověřený, ale E-mail skrytý, bez fota... To se stydí za svoje názory? Já si za svýma stojim.
Určitě jsem svou poznámku nemyslel jako napadání a pokud to tak vyznělo tak se omlouvám. Že jsem neodpověděl v tom máte pravdu. Že z mého profilu není jasné kdo jsem a ví to pouze ten kdo mě registroval a ověřil moji identitu v tom máte taky pravdu. Za své názory se nestydím. K umývacím prostorům: V ČSN 33 2000-7-701:2007 požadavky na umývací prostory nejsou obsaženy, o těch se předpokládá, že budou zařazeny do nového vydání ČSN 33 2130 které se opozdilo. Požadavek na umývací prostory bude v novém vydání ČSN 33 2130 prakticky stejný, jako je ve vydání ČSN 33 2000-7-701:1997 (toto vydání normy platí ještě stále souběžně s ČSN 33 2000-7-701:2007, a to do srpna 2009). Pokud se týká umývacích prostorů, doporučuje se postupovat zatím podle stále ještě platné ČSN 33 2000-7-701:1997.
|
|
|
|