drahonovskypavel
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 02.01.2009, 11:06 » |
|
V podkrovním bytě malych rozměru se mně podařil vmněstnat sprchový kout.
Otazkou je, zda je možné umistit v něm ventilátor, případně kde a jaky?
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #2 kdy: 02.01.2009, 13:46 » |
|
Ano, je. EXistují ventilátory určené k tomuto umístění. Ale cena je docela vysoká, že se vyplatí na to myslet včas a udělat to jinak. Zrovna to řeším u zákazníka a po obdržení ceny se rozhoduje ,jestli nepřendá raději mřížku do jiné zóny.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 02.01.2009, 17:21 » |
|
TO:Jan Franěk Jen pro zajímavost kolik takový ventilátor stojí?? /jistě to bude zajímat i ty kteří se s tím nedostanou do styku/.... 
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #5 kdy: 02.01.2009, 19:08 » |
|
Nee. Nevím přesně typ, protože to bylo pouze dotazováno u velkoobchodu. Pokud bude zájem, tak jej vznesu znova a dodám. Po inventůrách. Jinak cenu mi řekl okolo 4 500Kč Ted už také přesně nevím. Zákazník odmítl a tak se to stalo nepotřebným. TO: Jiří SCHwarz A variantě za 25OKč bych tedy moc nevěřil. To neberte osobně, ale prostě mě moc levné věci prostě přijdou divné. Možná se mýlím. Jsem jen obyčejnej elektrikář z venkova  Asi by to chtělo ještě názor někoho kdo má více zkušeností s nestandartním řešením. U zákazníka to vyřešil ventilátor za 1000Kč a práce na sádrokartonu cca 1000Kč. + nějaká práce ode mne ,která byla i v rámci rekonstrukce a zákazník ušetřil. Navíc má standartní ventilátor, kteráý může bez problémů vyměnit za jiný a to v podstatě bez limitu. Stačilo jen pouhé posunutí do jiné zóny.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
Milan Karvánek
ČESKÝ ELEKTRIKÁŘ

RT E2A
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 02.01.2009, 21:36 » |
|
TO:klofáč> Nijak překvapivé, rozdíl v ceně samozřejmě dělají "vzduchotechnic ké" vlastnosti jednotlivých větráků (a ty jsou velice důležité, nemá-li být větrák jen pro ozdobu), né jejich krytí. (nejlevnější krabice IP44 taky nestojí víc než 10,- Kč ) V krytí to není, to je dnes již zvládnuté snad i u těch nejlevnějších plagiátorských fabrik v číně.
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 03.01.2009, 15:18 » |
|
A co třeba použít tento ventilátor?
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 04.01.2009, 10:19 » |
|
TO:Pavel Horský Pěkný ventilátor, v návodu i do sprchového koutu /jak je nakresleno/ ale to krytí IP 45 ? není to málo přímo sprchového koutu? 
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 21.04.2009, 07:10 » |
|
Podle normy je IP X5 v pořádku ale jak znám výrobky tak na to moc nespoléhám../i když je to problém výrobce!/.....už jsem také viděl zapojení el. kotle pro velkokapacitní kuchyň a měl IP 67 v papírech ale jak jsem jej rozdělal tak připojení 230V bylo podle mne tak IP X3 a to jsem si přidal...  Tak na co pak již chcete spoléhat, když ne na prohlášení výrobce? Ty by jsme daleko nedošli. Myslím, že není v mé kompetenci zkoumat, zda má výrobce pravdu a ani na to nemám čas.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|