|
|
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #4 kdy: 07.08.2016, 17:27 » |
|
... S klesající cenou se totiž nenápadně vytrácí i garance. ...
Asi nejen garance. S klesající cenou stoupá někdy snaha nesdělit zákazníkovi všechny parametry ve správných souvislostech. Tak jsem se nedávno "vysmál" jednomu šetřílkovi, co výhodně koupil cosi s odolností 12,5kA... Hodně malými písmenky, tam, kde by to člověk nečekal, bylo něco o vlně 8/20
|
|
|
Zaznamenáno
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
J Lhava
Neverifikovaný uživatel @6

|
 |
« Odpověď #5 kdy: 07.08.2016, 20:24 » |
|
Projektant mi navrhl jako ochranu svodič přepětí ... Na základě čeho vám ji navrhl? Je v projektu aspoň analýza rizika? Kam vám ji navrhl? Je řeč o rodinném domě nebo fabrice nebo ... ? Mimochodem 25 kA v provedení 3+0 => 75 kA x 2 = 150 kA => LPL II. Což sice v rodinném domě být může, ale taky vůbec nemusí. Pokud by stačil 12,5kA tak ... 12,5 kA v provedení 3+0 => 37,5 kA x 2 = ... to nestačí ani na LPL III/IV
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 07.08.2016, 23:21 » |
|
...12,5 kA v provedení 3+0 => 37,5 kA x 2 = ... to nestačí ani na LPL III/IV
Není to 4x12,5x2 = 100? Bleskový proud vedou 4 dráty.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
|
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 08.08.2016, 17:23 » |
|
... systém ochrany před bleskem LPS 3. Ale jak sleduji vaše názory tak asi zůstanu u návrhu projektanta. ...
Buď zavřít oči a tvářit se, že jsem to neviděl (a raději tam nejezdit...) nebo bouchnout pěstí do stolu... Bývalá hájovna na samotě, s 8-i pokoji, využívaná jako školicí středisko - to se musel někdo hodně snažit aby se vešel do LPL3 a stačil mu LPS3...
|
|
|
Zaznamenáno
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|