mám takové dilema. Chci rozumné rady.
Prodejce mě utvrzoval,že indukční desku elektrolux lze jednoduše připojit na běžnou zásuvku 220-240V,která má výkon 7,4 kW. Nejsem odborník,ale věřil jsem a koupil.
Ono to ve výsledku dle výrobce lze,ale nelze dosáhnout plného výkonu. Deska je na 2f. Tudíž ve svorkovnici se to jen spřáhne L1 a L2 ale nikdo už vám neřekne ani výrobce,že je potřeba mít 1f jištěnou jinak nebo průřez drátu musí být takový.
Jelikož mám byt po rekonstrukci a původně jsme nepočítali s pořízením indukční desky neradi bychom ničili stěny dalšími kabely.
V kuchyni mám samostatné okruhy pro myčku,sporák,varnou desku,ale vše 1f s jištěním 16A. Domovní jistič je 25A.
Chci vědět,zda lze zapojit indukci na 2f ze dvou samostatných okruhů,ikdyž nejsou na společném jističi a posílil by se tak příkon a tím i výkon. Předpokládám,že ind.deska je na 2 a 2 plotny,spřažením ve svorkovnici na 1f zatížím 16A jistič,připojením ze dvou jističů by se to mělo rozdělit na 2 x 16A.Tedy jednu fázi ze zásuvky pro sporák a druhou ze zásuvky pro myčku.
Nebo je to celé nesmysl.
Jsem elektrikář,ale neživí mě to a léta se tomu nevěnuji.
Zapojit to nechám odborníka,ale zajímá mě možnost.
Jelikož to spěchá budu rád za rychlé odpovědi.
Moc děkuju.