|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #2 kdy: 26.04.2013, 17:46 » |
|
No to jsem se právě těšil, že zástupci ESE přinesou v pondělí konečně věrohodné důkazy, že už to funguje. Bohužel nestalo se, zazněl pouze příslib, že je dodají, že to mohou dokázat (což říkají už 20 let). Barack Hussein Obama za "Yes, we can" dostal Nobelovu cenu - možná tedy prodejci ESE očekávají obdobně vstřícnou reakci ÚNMZ.
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates
Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.
|
|
« Odpověď #3 kdy: 26.04.2013, 19:02 » |
|
No to jsem se právě těšil, že zástupci ESE přinesou v pondělí konečně věrohodné důkazy, že už to funguje. Bohužel nestalo se, zazněl pouze příslib, že je dodají, že to mohou dokázat (což říkají už 20 let). Barack Hussein Obama za "Yes, we can" dostal Nobelovu cenu - možná tedy prodejci ESE očekávají obdobně vstřícnou reakci ÚNMZ. Tak tedy nevím, zda Jirka ty předložené dokumenty špatně nevyhodnotil. Asi mu vyčiním aby byl dokonalejší. Říci "nepředložili", je to stejné jako říká druhá strana "předložili". Spíše bych řekl, že "nepřesvědčili". A pokud řekne "nepřesvědčili", pak je nutné sdělit všem proč. Myslím, že takto to bude transparentněj ší, ne?
|
Elektrika NENÍ časopis!
|
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #5 kdy: 26.04.2013, 20:29 » |
|
Říci "nepředložili", je to stejné jako říká druhá strana "předložili". Spíše bych řekl, že "nepřesvědčili". A pokud řekne "nepřesvědčili", pak je nutné sdělit všem proč. Myslím, že takto to bude transparentněj ší, ne?
Takže jinak. Předkládají dokumenty, které prohlašují za důkaz funkce a účinnosti dle NF C 17-102. Odborné komise v několika zemích, které jsou dnes ve vědě a elektrotechnic e outsidery, a jsou obsazeny převážně prodejci ESE, to za důkaz považují též. Bodejť by ne, když na tom staví svůj business. Odborné komise v zemích, jako je USA, GB, D ... a mezinárodní odborné komise to za důkaz nepovažují a namítají, že se dosud žádné uznávané a na výrobcích ESE nezávislé laboratoři nepodařilo jejich přednosti potvrdit, byť se o to léta pokoušejí. Naopak, že je dostatek potvrzených zpráv o fatálních selháních "ochranného prostoru" ESE jímače. Je to dostatečně transparentní?
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #6 kdy: 26.04.2013, 21:10 » |
|
Ono je to asi jedno, jestli "česko" nebo Francie. Tahle část světa asi nebude místem, kde by bylo nejvíce bouřek. Myslím, že by mě dost nalomilo, kdyby se ESE podstatně více používaly v místech, kde je výrazně více bouřek než "u nás". Kdo pojede na dovolenou někam "blíže k rovníku, blíže k moři, třeba na nějaký ostrov"? Že by tam zmapoval ochranu před bleskem, "spočítal" blesky,...
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #8 kdy: 26.04.2013, 21:42 » |
|
Kdo pojede na dovolenou někam "blíže k rovníku, blíže k moři, třeba na nějaký ostrov"? Že by tam zmapoval ochranu před bleskem, "spočítal" blesky,...
Tož se zajímejte o práce pána jménem Z. A. Hartono - ten v takovém místě žije.
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #10 kdy: 27.04.2013, 10:27 » |
|
...legislativn í problém spatřuji kdy se můj krásný nerezový jímač ocitne v ochraném prostoru sousedova aktiváku, ten pokud bude fungovat dle deklarací mě zvedne riziko zásahu mého objektu a budu si muset nejlépe na náklady souseda soustavu předělat do třídy I
Možná to někomu bude připadat jako nadsázka, ale není. I mne jímají podobné obavy, a nedávno jsem na to téma zformuloval hypotézu, kterou hodlám předložit CENELECu k ověření.
|
|
|
|
Miroslav Minařík
|
|
« Odpověď #11 kdy: 27.04.2013, 11:58 » |
|
Možná to někomu bude připadat jako nadsázka, ale není. I mne jímají podobné obavy, a nedávno jsem na to téma zformuloval hypotézu, kterou hodlám předložit CENELECu k ověření.
Zajímavé ...Tím tedy logicky vznikne situace kde není ESE žádoucí. O tom se nikdo ze zastánců ESE nikdy nezmínil? Tomu nevěřím!
|
Elektrika NENÍ časopis!
|
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #13 kdy: 28.04.2013, 21:17 » |
|
ESE souseda lze hodnotit jako zásah do mých uživatelských práv, namátkou: posune keraunickou hodnotu, voda v mojí studni nebude vhodná pro zalévání některých stínomilných kultur, dojde k narušení podloží pod domen, nebudu si moci pozvat návštěvu, jelikož bych ji vystavil zvýšenému riziku úrazu Skoro mám strach, abys neměl větší kus pravdy, než sis myslel při psaní tohoto příspěvku. Když bude "jeden ESE" a široko - daleko nic, je to výrazně jiné, než když bude ESE 20 - 30 m od "seriozně udělané klasiky".
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #14 kdy: 29.04.2013, 14:42 » |
|
Vidím, že uvažujeme podobně. Nezaložíme s kol. Hudcem české MythBusters?
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #16 kdy: 30.04.2013, 06:20 » |
|
Včera večer dávali dokument o velkých mostech.
Zajímavé bylo mimo jiné i to, že se zde mluvilo o ochraně před bleskem. Nejen o tom, co dokáže blesk udělat s mostním lanem, ale zaujalo mě i to, že moderátor nemluvil o hromosvodu, ale o bleskosvodu. Pak ukazovali počítadlo úderů blesku a mezi jednotlivými kontrolami napočítali cca 30 úderů.
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
Miroslav Minařík
|
|
« Odpověď #17 kdy: 30.04.2013, 07:42 » |
|
Počítání úderů není nic nového.Když jsem pracoval u J.Fr|oschl&CO. tak jsem viděl v nabídce OBO Bettermann plastovou ůkreditku" připevněnou na svodu, která registrovala údery. Dnes budou senzory asi ještě lepší. Ovšem moje padesáti centimetrové jímače na střeše hlídat nemusím. Nic nevysílají. A co je důležité chrání pouze tu budovu. Resp. její obrysy. Ano jsem si vědom, že použitím většího ochranného "deštníku" bych mohl chránit i ryby v jezírku, ale asi nechci.
|
Elektrika NENÍ časopis!
|
|
|