Je v podstatě několik variant.
1/ Vytrestat investora a zpoza atiky vztyčit jímací tyče cca 1-2 m přes atiku, to by mělo zábradlí vykrýt a pak by ho nebylo nutné připojovat.
2/ Ze zábradlí udělat náhodný jímač a pak skrytými, nebo raději přiznanými 2 svody, nemám skryté svody rád, ostatně jako každý hromosvodář, pokračovat samostatně na zemnič. Vzhledem k malé výšce nepočítám, že by dostatečná vzdálenost vyšla nějak zvlášť kriticky.
Ten svod nedělat v blízkosti těch dveří a za bouřky omezit přístup na balkonek.
Trochu mi není jasné, kde budou realizovány ty plánované svody a jak bude dodržena dostatečná vzdálenost. V tomto případě objekt vypadá na železobetonový vyzděný skelet, já osobně bych vše řešil jako faradayovu klec, stejně musí být ta armovací železa propojena, tak proč se s tím nesvízt.
Nebo udělat změnu a posoudit jímací soustavu metodou valící se koule R45m, to by potom vyšlo, není to potom ale divné, že jednou metodou to vychází a druhou ne?
Metoda ochranného úhlu je zjednodušením metody valivé koule, tak proto. Řešení nabízí Milanův software
www.kniska.eu/software Předem díky za Vaše názory a především za názor p. Hájka....
Áááááá,

po úspěchu s mátou na mojito jsem začal pěstovat kult osobnosti