A právě domkaři se mi ozývají stále častěji s prosbou o vytvoření dokumentace skutečného provedení za účelem provedení výchozí revize, kterou jim nechce nikdo bez PD udělat.
A naprostá sranda je to s hromosvody.
Jakmile se osadí FVE, nikdo se do ochrany před bleskem moc nehrne a dodavatelé FVE dokonce tvrdí, že hromosvod není potřeba a nebo, že se vše připojí na stávající soustavu.
Je to jasné, nechtějí s tím mít další práci, která znamená i finanční navýšení celé zakázky.
Bohužel si vůbec neuvědomují, že je to může dohnat a naopak jim to poškodit jejich jméno.
A že už jsem takových případů zažil.
Alarmující je pak skutečnost, že Ing. člen ČKAIT toto sám neumí a navrhne paskvil, jen aby ušetřil investorovi peníze. A nebo si vůbec neuvědomuje, že je jeho návrh špatný?
Jak si toto může dovolit a celý paskvil posvětit razítkem s lvíčkem?
Já na takové dílo koukám pokaždé, když vylezu na balkon. Jedná se o nově zrekonstruovan
ý objekt Hasičů a nikomu to nevadí. Laik neví, netuší, že se nechal okrást a profík si mne ruce, že jednoduše vydělal právě díky laické neznalosti.

Budou tací přicházet o své členství v ČKAIT?
Myslím, že ne. Lumpárny budou dál kryté organizacemi skrytými pod plachetkou státu, který sám o sobě vlastně už pro lidi moc nefunguje.