SimonaD
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« kdy: 13.09.2012, 23:01 » |
|
Elektrikář nám namontoval zvonkové trafo. Od té doby (když projdu kolem skříně s jističi) to nepříjemně bzučí (jako sloup elektrického vedení). Je to normální? Nebo je to trafo závadné?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vít Rotrekl

|
 |
« Odpověď #5 kdy: 14.09.2012, 08:57 » |
|
Je to pro mne ponižující ale už nevim co s tim, instaloval jsem nové trafo, nové tlačítko, nový miskový zvonek i nové vedení a zvonek chvilku zvoní normálně chvilku vůbec, veškeré komponenty jsem vyměnil už i za jiné a nepomohlo to, budu vděčný za každou radu
Takovej komak jako ty si nevi rady? Dej tam bezdratovej do zasuvky 
|
Mírně pokročilý RT 
|
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #7 kdy: 14.09.2012, 09:41 » |
|
Rady si nevím a bezdrát tam být nemůźe
Nezkoušel jsi tam pověsit voltmetr a zkusit zjistit kolik V tam je když to zvoní a jestli je to stejné když to nezvoní? Když "nejde nic", vypadá to z pohledu uživatele jako horor, ale odborníkovi se to hledá lépe, než když si to občas "udělá co chce..."
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Jozef BABJAK
|
 |
« Odpověď #8 kdy: 14.09.2012, 09:41 » |
|
Milan, jednodrôtové zapojenie ste neskúšali? 
|
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 14.09.2012, 10:16 » |
|
Když se zmačkne tlačítko a nezvoní to, co se stane, když se do zvonku "klepne"? Pokud by se to rozběhlo, chce to jen nějakou signalizaci že si má jít klepnout do zvonku, aby začal zvonit... Když nám kdysi ukradli vedení, ve stojanu Z12 tu zvonil zvonek během víkendu tak dlouho, až se upálil kontakt... Tak jsem tam dal "můj oblíbený" skoro nezničitelný obvod s tyristorem. Na AC napájení to taky chodí, ale má to jiný zvuk...Přidej to tam a až to "zabzučí", ať praští do zvonku aby se probral... 
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
Jiří Schwarz

|
 |
« Odpověď #11 kdy: 14.09.2012, 11:02 » |
|
Co na to EMC?
Tam netečou žádné velké proudy, tak tam nejsou žádné šílené špičky... Aby to mohlo fungovat, musí být odpor R1 tak velký, aby tyristor po vybití kondenzátoru "přestal být vodivý", takže při 24V a proudu pod 10mA (s tyristorem řady KT 50X) tam problém s EMC není, je otázkou co by to udělalo kdyby byl dlouhý přívod k "repráčku".
|
|
|
|
SimonaD
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #12 kdy: 14.09.2012, 11:19 » |
|
Rozhodně jsem nechtěla ušetřit, peněz mám dost! I kdyby to trafo stálo 1000 tak to dám, hlavně ať mi to nebzučí! Nedovedete si představit jaké to je, když investujete několikset tisíc do nového bydlení, které je vysoce moderní a ve finále vám tam bude bzučet trafo jak v elektrárně!! Již jsem volala elektrikáři, říkal že trafo kupoval nové, kdo ví...může být i vadný kus. Hlavně mně zajímalo, zda je to normální abych věděla co mu říct. Elektrikáře bych ráda vyměnila, ale sehnat dělníky, kteří opravdu chtějí pracovat je těžké
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #13 kdy: 14.09.2012, 11:41 » |
|
Na výměnu elektrikáře je prozatím dost času. Spíš bych jeho přístup hodnotil až po vyřešení bručícího trafa. Pokud se k tomu postaví "čelem" a uvede to do pořádku, není důvod k jeho výměně. Už se mi to také několikrát stalo, že nové trafo, nebo relé, nehorázně bručelo a muselo se to reklamovat. Zákazník to měl provedeno většinou na počkání, kus za kus. Pokud půjde pouze o vibrující zadní stěnu rozvaděče, tak se to také nechá odstranit velmi lehce. Dnes používám převážně bezhlučná relátka (u boileru nejraději s automatickým návratem) a elektronické zdroje.
Nejdříve to řešte s vaším elektrikářem. Pokud by s tím byl problém, napište z kterého města jste a jistě se vám někdo z diskusí ozve a pomůže problém vyřešit přímo na místě.
PS: Jen pro zajímavost. Mohla by jste napsat o jaké trafo jde (výrobce a typ), nebo sem přímo vystavit fotku štítku toho trafa?
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
IM
|
 |
« Odpověď #14 kdy: 14.09.2012, 12:13 » |
|
Chudák elektrikář, tak on může za to, že trafo bzučí. 
|
|
|
|
|
IM
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 14.09.2012, 13:53 » |
|
Nevíme podrobnosti, ale pokud snad "bzučelo" již při zapnutí, seriozní elektrikář by se měl rovnou bavit o řešení problému a ne čekat, až si "zákaznice" bude na webu hledat nějaké názory co je a co není normální...
Pokud...(?) Z principu všechno co má cívku na 50 Hz a plechy začne dříve či později bzučet. A těžko jasnovidecky předvídat u čeho se tak nestane. 
|
|
|
|
|